Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pasirašė dekretą dėl A.Pitrėnienės skyrimo į pareigas.

Skirti šią politikę ministre prezidentei siūlęs premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį žurnalistams sakė, kad A.Pitrėnienės kandidatūra iš visų jam „darbiečių“ pateiktų buvo „pati geriausia“, bei patvirtino, jog iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gauta pažyma apie jos tinkamumą jai yra palanki.

Jis sakė tikintis, kad A.Pitrėnienei užteks kompetencijos dirbti švietimo ir mokslo ministre.

Prezidentė su A.Pitrėniene buvo susitikusi antradienį. Prezidentūra taip pat akcentuoja, kad A.Pitrėnienė turi patirties švietimo srityje.

„A.Pitrėnienė antrą kadenciją dirbo Seime, vadovavo Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui. Ne vienerius metus yra dirbusi mokyklose, Skuodo rajono savivaldybės Švietimo skyriuje“, - informuojama Prezidentūros pranešime.

Paskirtoji ministrė yra baigusi Vilniaus valstybinį pedagoginį institutą (dabar – Lietuvos edukologijos universitetas), Klaipėdos universitete įgijo edukologijos magistrės laipsnį. Ji yra Darbo partijos narė nuo 2003 metų.

Švietimo ir mokslo ministrės pareigas A.Pitrėnienė pradės eiti po to, kai prisieks Seime.

Prezidentė iš premjero tikisi reiklumo naujajai ministrei

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tikisi, kad premjeras bus reiklus naujajai švietimo ir mokslo ministrei Audronei Pitrėnienei ir Vyriausybės numatyta švietimo programa bus vykdoma.

D. Grybauskaitė naująją ministrę dekretu paskyrė trečiadienį, A. Pitrėnienė dar turės prisiekti Seime. Šalies vadovė kol kas nesiima vertinti būsimos ministrės.

"Na, kol kas vertinti dar anksti, sunku. Premjeras padarė sprendimą, pateikė kandidatūrą - tai reiškia prisiima atsakomybę už jos darbą", - LRT radijui sakė Prezidentė.

Anot D. Grybauskaitės, tarp siūlomų potencialių ministrų "buvo įvairiausių kandidatų", todėl teko rinktis geriausią alternatyvą iš pateiktų pavardžių.

"Tenka ir man šiuo metu rinktis iš to, kas buvo geriausio. Geresnių - nei partija, nei Premjeras man nepateikė, todėl susitikau", - teigė Prezidentė.

A. Pitrėnienė šiuo metu eina Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkės pareigas.