Tokį sprendimą priėmė Panevėžio miesto savivaldybės taryba.

Dabar mieste centralizuotai priimama į bendrojo ugdymo mokyklų pirmąsias, penktąsias, jei pereinama mokytis į kitą mokyklą, ir gimnazijų trečiąsias klases. Įtraukti ir gimnazijų pirmąsias klases pasiūlė šių įstaigų vadovai.

„Bus priimama pagal kelis kriterijus. Pagrindinis – prašyme nurodyta pirmoji gimnazija. Jeigu norinčiųjų mokytis bus daugiau nei laisvų vietų, pirmiausia priimami turintieji aukštesnius metinius lietuvių, pirmosios užsienio kalbų, matematikos, istorijos ir pasirinktinai 1 gamtos mokslų (fizikos, chemijos, biologijos) įvertinimus, respublikinių, miesto dalykinių olimpiadų, konkursų (8 klasei) nugalėtojai ir prizininkai. Jei mokinys nepateks į labiausiai pageidautą gimnaziją, jam bus pasiūlyta mokytis kitoje – irgi jo nurodytoje. Priimant čia vėlgi lems pažymiai ir laimėjimai – jaunuolis konkuruos su kitais, nurodžiusiais įstaigą ir kaip pirmąją. Žodžiu, mokymosi rezultatai visada ypač svarbūs“, - sakė Švietimo skyriaus vyriausioji centralizuoto vaikų priėmimo į mokyklas specialistė Laima Matuzevičienė.

Priėmimo pradžia planuojama balandžio 1 dieną.

Tikimasi, kad centralizuotas priėmimas į pirmąsias gimnazijų klases padės užtikrinti skaidrumą, leis vienoje vietoje kaupti informaciją apie laisvas vietas, skleisti ją miesto bendruomenei, bus išvengta to paties mokinio dokumentų teikimo į kelias mokyklas ir statistikos dubliavimo, teigia savivaldybė.