„Vaikystėje patirtos traumos – skaudžios ir galinčios turėti ilgalaikių pasekmių. Žinoma, skatiname prevenciją, stipriname darbą su rizikoje galinčiomis atsidurti šeimomis, tačiau vis dėlto nutikus smurto atvejams svarbu nepavėluoti suteikti visapusišką pagalbą. Nevyriausybinių organizacijų indėlis šiuo atveju yra labai svarus“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Pateikti paraiškas gali nevyriausybinės organizacijos, turinčios ne mažesnę kaip 3 metų darbo, teikiant kompleksines paslaugas smurto aukoms ir jų šeimų nariams patirtį. Prioritetai teikiami projektams, kurių pareiškėjai yra sudarę bendradarbiavimo sutartis su savivaldybių administracijų Vaiko teisių apsaugos skyriais ir turi ne mažesnį kaip 10 procentų finansavimą iš kitų šaltinių.

Šiemet per „Kompleksinių paslaugų teikimo vaikams, nukentėjusiems nuo smurto ar netiesioginio šeimyninio smurto aukoms (liudininkams) ir jų šeimų nariams, projektų finansavimo 2016-2018 metais atrankos konkursą“ laimėtojams bus paskirstyta kiekvieniems metams 100 tūkst. Eur. Tai didesnė suma nei anksčiau – 2015 m. buvo skirta 87 tūkst. ir finansuoti septyni analogiški projektai.