Kaip DELFI jau rašė, Akmenės policija tiria, ar iš tikro pedagogas smurtavo prieš šeštoką, kuris per dailės pamoką tapė lyties organą, vaizdavo esąs nacis, mokytoją išplūdo necenzūriniais žodžiais.

Papilės Simono Daukanto gimnazijos direktorius Ramūnas Perminas DELFI informavo už gimnazijos darbo drausmės taisyklių pažeidimą mokytojui ir mokiniui pareiškęs po papeikimą.

Toks sprendimas priimtas pasitarus su mokyklos taryba, aptartas su savivaldybe. Ir mokytojui, ir mokiniui suteikta psichologinė pagalba, pedagogas toliau dirba.

„Ir tėvų nuomonė buvo ta, kad atleisti iš darbo būtų neadekvati bausmė. Nesusilaikė, skėlė antausį, nebuvo taip, kad vaikas buvo sumuštas, situacija buvo kitokia – drausmino ne tomis priemonėmis. Nebuvo taip, kad būtų smūgiavęs – kepšetėjo per ausį, kad šis sėdėtų suole. Smurtas – nepateisinama priemonė, dabar ir mokytojas supranta, jam reikėjo stabdyti pamoką ir informuoti administraciją, viskas būtų tuo užsibaigę“, – kalbėjo R. Perminas.

Tačiau direktorius sako, kad mokytojui durys į mokyklą dar gali užsiverti, jei taip nuspręs teisėsauga. „Kada išaiškėjo visa situacija, manau, kad reikia leisti žmogui pasitaisyti. O vaikas koks buvo padykęs, toks ir liko, kalbėjome su jo mama, vaiką stebime, prižiūrime, jis lankosi pas psichologą. Tai tikriausiai paauglystės sindromas, gal prieš panas nori pasirodyti, šis vaikas nėra žvėris, matyt, tąkart perlenkė lazdą“, – sakė R. Perminas.

Akmenės rajono policijos komisariato viršininkas Egidijus Meižys sakė, kad ikiteisminis tyrimas dar vykdomas. „Renkami duomenys ir artimiausiu metu mokytojui bus pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo“, – teigė E. Meižys.

DELFI jau rašė, kad šis atvejis šalyje paskatino diskusijas apie problemas mokyklose – imta kalbėti, kad į jas ateina vis daugiau nevaldomų, emocinių ir elgesio sutrikimų turinčių vaikų, su kuriais nebegali susitvarkyti net tėvai.

„Yra tendencija, atsiranda daugiau vaikų su elgesio ir emocijų sutrikimais. Anksčiau turėjome kategoriją vaikų, kur problemos buvo daugiau sąlygotos genetiškai, tai daugiau buvo vaikai iš globos įstaigų, kaip, pavyzdžiui, Švėkšnoje. Tačiau dabartinė tendencija, kad didėja skaičius vaikų, kurie taip pat turi emocijų, elgesio sutrikimų, tačiau net tėvai jų nesuvaldo“, – tuomet teigė švietimo ir mokslo viceministrė Natalija Istomina.

Žurnalo „Reitingai“ žurnalistė tąkart Jonė Kučinskaitė stojo mokytojo pusėn. Jos nuomone, jei pedagogas bus nubaustas, smurtautojai tik suaktyvės.