Trečiadienį septintą ryte savo darbo vietoje jau buvusi vilnietė iš anksto prisijungė prie savivaldybės puslapio ir suvedusi savo duomenis nuo 8 valandos registruoti vaiką bandė ne tik savo, bet ir kolegų kompiuteriais.

Kaip rašė DELFI, sistema neveikė, tačiau per pusvalandį Ritai vis dėlto pavyko priregistruoti vaiką.

Gavusi savivaldybės patvirtinimą apie sėkmingą registraciją, moteris pastebėjo įdomų dalyką – darželis, kuris visuomet priklausė šeimos deklaruotai gyvenamajai vietai, sistemos duomenimis jiems nebepriklauso. Tai savivaldybės suformuotame prašyme priimti į ikimokyklinio ugdymo įstaigą pažymėta raudonu šauktuku.

„Tikiuosi, kad tai – sistemos klaida. Būtų nelogiška, kad arčiausiai esantis darželis, kuris visada priklausė mūsų gyvenamajai teritorijai, staiga nebepriklauso. Reikės aiškintis savivaldybėje, bet pirmiausiai palauksiu, kol sistema vėl normaliai veiks. Labai įdomu, kurioje eilės vietoje dabar mūsų vaikas, ar patenkam ar nepatenkam į darželį“, – DELFI sakė mama.

R. Šimašius nekantrauja imtis šios „neįveikiamos” užduoties

Būsimas Vilniaus meras Remigijus Šimašius savo paskyroje „Facebook“ rašo nekantraujantis imtis šios „neįveikiamos” užduoties.

„Pasirodo, registracijos į darželį rebusas neįveikiamas. Bankai, VMI, Registrų centras savo internetines sistemas susitvarko, o savivaldybė – niekaip“, - stebisi politikas.

Kaip rašė DELFI, trečiadienį nuo 8 valandos ryto prasidėjusi elektroninė registracija į sostinės darželius „nulūžo“, tačiau prieš 9 val. pasirodė pirmieji jos atsigavimo ženklai.

Tuo metu DELFI pasiekė pirmieji pranešimai, kad kai kuriems tėvams vis dėlto pavyko priregistruoti vaikus. Laimingieji sulaukė patvirtinimų, kad jų vaikai įrašyti į eilę darželiui gauti.

Vilniaus meras Artūras Zuokas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ teigė, jog registracija į darželius vyksta, tačiau duomenys apdorojami ne taip greitai, kaip planuota ir kaip paslaugų tiekėjai garantavo.

„Mūsų informatikai ir paslaugų tiekėjai daro viską, kad padidintų apdorojimo greitai. Nusamdytos geriausios kompanijos ir pats asmeniškai nesuprantu, kodėl taip yra“, - trečiadienio rytą rašė meras.

Kaip skelbta, vilniečiai, kurie neturi interneto prieigos, gali atvykti į Vilniaus miesto savivaldybę darbo laiku ir „Idėjų kambaryje“ įrengtose kompiuterinėse darbo vietose patys užregistruoti prašymus. Tačiau ir tai padariusiems iš pat ryto nepavyko to padaryti.

Teoriškai, užpildyti prašymą gali tik registruoti www.vilnius.lt vartotojai, skiltyje „Mano darželis“, planuojantys vaikus leisti į ikimokyklinio ugdymo įstaigas 2015 metais.

Savivaldybė: registracija į darželius vyksta, duomenų apdorojimas – sulėtėjęs

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad šiuo metu vyksta elektroninė registracija į sostinės darželius. Tačiau yra sulėtėjęs  duomenų apdorojimas, todėl jau užsiregistravusių prašoma prie sistemos pakartotinai nebesijungti. Taip bus sumažinti papildomi srautai ir pagreitės duomenų apdorojimas. 

Savivaldybės teigimu, IT kompanijos šiuo metu dirba, kad garantuotų tuos duomenų apdorojimo greičius, kuriuos buvo įsipareigoję užtikrinti.

Vilniaus miesto savivaldybė jau užsiregistravusiems primena, kad vietą eilėje bus galima pasitikrinti ir vėliau.

Sistema buvo „užlūžusi“

Vos po 8 val., kuomet oficialiai pradėta registracija, internetinis savivaldybės puslapis „nulūžo“, po trumpam vėl buvo atsigavęs ir vėl užstrigo. 

Internetinė registracija Vilniaus darželiuose - puslapis neveikia

Plūsta tėvelių skundai

Vaikų į darželius negalintys registruoti tėveliai iš pat ankstyvo ryto kreipiasi į DELFI redakciją.

„Bandžiau prisijungti prie vilnius.lt, kad galėčiau pateikti prašymą dėl vietos darželyje savo sūnui..Deja, kaip ir anksčiau Vilnius neatlaikė“, - rašė skaitytojas. 

„Sistema neveikia nuo 7.45 ryto: 504 Gateway Time-out The server didn't respond in time“, - skundėsi skaitytoja. 

„Savivaldybės puslapis vėl neveikia, apgavo antrą kartą“, - DELFI piktinosi viena iš mamyčių.

Pasirodė įspėjimas

Trečiadienio rytą registracijos informacinėje sistemoje pasirodė įspėjimas, kuriame teigiama, kad „šiuo metu centralizuotoje prašymų pateikimo ir gyventojų informavimo informacinėje sistemoje vyksta vaikų amžiaus perskaičiavimas, todėl vaiko vieta eilėje gali kisti“.

Internetinė registracija Vilniaus darželiuose

Savivaldybė pataria vaikus registruoti internetu savarankiškai ir negaišti laiko eilėse Savivaldybėje, laukiant, kol darbuotojai užpildys prašymus tėvų vardu, toje pačioje elektroninėje registracijos sistemoje, nes paraiškų užpildymas Savivaldybėje savaime nesuteikia pirmumo ir neturi jokios įtakos vietai darželio eilėje.

Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, gautas oficialus patvirtinimas, kad elektroninė registracijos į darželius sistema saugi ir patikima.

Informacija, kaip užpildyti prašymą internetu, prioritetus ir eilių sudarymo tvarką galima rasti adresu www.vilnius.lt/darzeliai.

Kaip rašė DELFI, vilniečiai, pageidaujantys, kad jų vaikai pradėtų lankyti darželius 2015 metais, pradėti registruoti prašymus turėjo sausio 12-osios naktį, tačiau sistema užstrigo net nepradėjusi veikti.

Vilniaus meras Artūras Zuokas teigė, kad registracija į Vilniaus miesto darželius neįvyko dėl kibernetinės atakos, ir kreipėsi į teisėsaugą, tačiau ši nusikalstamos veikos požymių neįžvelgė.

Prašome papasakoti, kaip jums šįkart sekėsi registruoti vaiką į Vilniaus darželius, ar sistema veikė sklandžiai? Pasidalinkite įspūdžiais, nuomone apie sistemą.

Tai galite padaryti el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darželis“ arba naudodamiesi nuoroda:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1244)