Nuo 2016 metų sausio 1 dienos į lopšelius ir darželius bus priimami vaikai, turintys pažymas apie atliktus skiepus nuo tymų, raudonukės ir poliomielito, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patvirtintame įsakyme dėl bendrųjų sveikatos saugos reikalavimų ikimokyklinio ugdymo įstaigose daroma išimtis vaikams, nepaskiepytiems dėl kontraindikacijų.
Pasak ministro, ši tvarka padės sukurti saugią aplinką vaikų ugdymo įstaigose, leis išlaikyti aukštas skiepijimo apimtis ir prisidės prie pasaulyje likviduojamų infekcijų – poliomielito, tymų ir raudonukės – išnaikinimo.

„Ypač svarbi saugi aplinka ugdymo įstaigoje vaikams, kurie nebuvo paskiepyti dėl kontraindikacijų arba kuriems nesusiformavo specifinis imunitetas. Saugi aplinka – tai esminis dalykas užkertant kelią užkrečiamųjų ligų plitimui ar jų protrūkiui“, – tvirtino V.P.Andriukaitis.

Šių metų pradžioje SAM siūlė, kad nepaskiepytų vaikų į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas nepriimti jau nuo šių metų rugsėjo. Visuomenėje kilus diskusijoms dėl skiepų šios tvarkos įsigaliojimas atidėtas.