Dvi savivaldybei priklausančios įstaigos nesutaria, kas turėtų rūpintis vaikų darželio priglaudusio ir neįgaliuosius, patalpų remontu, o valdžios atstovai ginasi apie tai nieko nežinantys.

Patalpa, kur iki pat vakaro būna 10 neįgalių vaikų – vėjų perpučiama. Joje tik dešimt laipsnių šilumos, nors turėtų būti aštuoniolika. Paspaudus šaltukui tėvai vaikų išvis neleidžia, todėl pirmadienį jų buvo tik du.

„Šildytuvas yra, taip ir dirbame. O ką aš galiu asmeniškai pakeisti? Šalta, paprasčiausiai šalta, ne vien šalta, bet ir vamzdžiai trūkinėja. Pastatas pastatytas 1978 metais“, – „Panoramos“ žurnalistei teigė vaikus prižiūrinčios darbuotojos.

Lavinamoji jaunimo mokyklos klasė neįgaliesiems beveik dešimtmetį veikia darželio-mokyklos „Vyturėlis“ patalpose, tačiau tarp savivaldybės įstaigų iki šiol nepasirašyta jokia sutartis, todėl nesutariama, kas turi rūpintis pastatu.

„Pirmiausia turėjo rūpintis, ne nuomininkas, o tas nuomotojas, tai būtų „Vyturėlis“. Galbūt savivaldybė, kam priklauso šitas pastatas“, – teigė Danutė Narbutienė, Jaunimo mokyklos direktorė.

„Pirmiausia rūpinuosi savo įstaigos gerove. Patalpos mūsų, bet jie [„Jaunimo mokykla“ – lrt.lt] turi rūpintis savo patalpomis, kai pas mus bus sudėti visi langai, tada rūpinsimės ir jų patalpomis“, – sako darželio-mokyklos „Vyturėlis“ direktorė Violeta Stancikienė.

Darželio direktorės teigimu, kasmet iš savivaldybės skiriamų kelių tūkstančių litų neužtenka visiems langams pakeisti, tačiau jų rasta darželio-mokyklos baseinui remontuoti.

Biržų savivaldybės administracijos vadovė Palmyra Prašmantienė ginasi nežinojusi, kad neįgalūs vaikai šąla ir puola priekaištauti darželio vadovei.

Tik po to, kai neįgaliųjų tėvai kreipėsi į savivaldybę, žadama skirti dešimt tūkstančių litų langams pakeisti.