Įtartinai besielgiantį ir nusirašyti bandantį studentą pamatė egzamino vertinimo komisijai priklausęs dėstytojas. „Jis pastebėjo studentą, kuris naudojosi panašia į laisvų rankų įranga ir kalbėjo į mikrofoną. Tai į rašiklį panašus juodos spalvos įrenginys. Studentas jį bandė slėpti, įrenginį kišo į batą, į tai dėmesį atkreipė kitos studentės“, – situaciją DELFI nupasakojo MRU atstovas Kęstutis Saldžiūnas.

Pastebėjus bandymą nusirašyti, studentui nebeleista tęsti egzamino. Ištęstinių teisės bakalauro studijų ketvirtakursis įkliuvo jau įpusėjus egzaminui.

DELFI žiniomis, studentą išdavė per garsus kalbėjimas. Dėstytojui paklausus, su kuo studentas kalba, šis atsakė su niekuo nesikalbantis. Dėstytojui pasiteiravus, ar jis nieko neturi ausyje, studentas ir šį faktą neigė. Tačiau dėstytojui pagelbėjo šalia sėdėjusios studentės – jos pirštais parodė į ausį, kurioje paslėpta ausinė.

Nusirašinėjęs studentas akivaizdžiai drebėjo, bandė įrenginį susikišti į batą, tačiau dėl jaudulio to padaryti nepavyko.

Gavęs dėstytojo tarnybinį pranešimą, fakulteto dekanas atliks pirminį tyrimą. Paskui turėtų būti sudaryta komisija, kuri už šiurkščius akademinės etikos pažeidimus paprastai siūlo studentą šalinti iš universiteto neleidžiant vienerius metus grįžti. Galutinį sprendimą, kaip bausti nusižengusį studentą, priima rektorius.

„Studentai turėtų žinoti, kad už nusirašinėjimą gresia atsakomybė. Mūsų studentų atstovybės nariai dalyvauja egzaminuose ir labai jautriai reaguoja į bandymus nusirašyti, bando keisti studentų mąstymą“, – kalbėjo K. Saldžiūnas. Jis negalėjo pasakyti, ar panašių atvejų MRU jau būta.

Prieš egzaminą studentai perspėjami nesinaudoti draudžiamomis priemonėmis.

Prieš keletą dienų DELFI skaitytojas Mantas rašė apie viename grupinių pardavimų portale pardavinėjamas „belaides ausines egzaminams“.