„Mokytojų festivalio“ programoje – koncertai, kūrybiniai ir edukaciniai užsiėmimai. Tuo metu šventės išvakarėse Europos statistikos agentūra paskelbė, kad Lietuva pirmauja Europos Sąjungoje pagal moterų mokytojų skaičių, mokytojai šalyje taip pat yra vieni vyriausių Bendrijoje, šalies mokytojų amžiaus vidurkis – 48 m. O mes kviečiame susipažinti su unikalia šeima, kurios jau trečia karta dirba mokytojais.

Gausi Nefų šeimyna darbo dienomis vienoje vietoje susitinka retai. Ir šį kartą susirinko toli gražu ne visa šeima, bet visi suaugusieji į namus atskubėjo iš mokyklų. Dauguma Nefų dirba pedagoginį darbą – mokytojo profesiją renkasi jau trečia šios šeimos karta.

„Mano mama, jau šviesios atminties, buvo mokytoja pradinių klasių, vyro mama taip pat buvo pradinių klasių mokytoja. Jeigu dar toliau žiūrėti, mano sesuo ir jos vyras taip pat yra pedagogai. Na, o mano šeimoje iš penkių vaikų trys baigė Lietuvos edukologijos universitetą, mokytojais dirba du“, – pasakoja Anykščių A. Baranausko pagrindinės mokyklos lietuvių k. mokytoja Dangira Nefienė.

Plačiau apie šią unikalią šeimą – reportaže.