Spalio pradžioje įvykusiame Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) prezidiumo posėdyje aptarti teisiniai kolektyvinio ginčo su Švietimo ir mokslo ministerija aspektai.

Nors ministerija ir sutiko ginčą spręsti per tarpininką, bet, anot LŠDPS, kol kas nepavyksta susitarti dėl tarpininkavimo sąlygų. Posėdyje konstatuota, kad derybos vilkinamos, todėl nuspręsta atnaujinti veiksmų planą, siekiant reikalavimų įgyvendinimo, ir spalio 28 d. surengti mitingą prie ŠMM.

Ministerija taip pat informuota, kad, iki 2014 m. spalio 17 d. nepasirašius tarpininkavimo paslaugų sutarties, bus laikoma, jog spręsti ginčą per tarpininką ministerija atsisako.

Kaip Eltai sakė LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas, mokytojai reikalaus atkurti mokinio krepšelį, ikimokyklinio ugdymo pedagogams algas prilyginti mokytojams, kelti bazinę mėnesinę algą, sudaryti kolektyvinę sutartį ir kt.

„Mūsų yra įteikti reikalavimai, jie nėra vykdomi. Ministerija per tarpininką sutiko spręsti, bet jau mėnuo niekaip nepavyksta sutarti dėl tarpininko sąlygų, iš tikrųjų derybos nevyksta“, - sakė A. Navickas.

Pasak A. Navicko, tikimasi, kad mitinge dalyvaus 400-500 pedagogų iš visų Lietuvos regionų.

Paskutinį kartą mokytojai mitingavo birželį.