Apie tai savo pranešime spaudai informavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) kartu sveikindama abiturientus su mokslo metų pabaiga.

„Mokyklose aidi paskutinis skambutis, primenantis, kad baigiasi vienas svarbus Jūsų gyvenimo etapas. Dvylika vaikiškų, jaunatviškų metų pralėkė akimirksniu. Tikiu, kad mokykla ne tik suteikė žinių, bet ir išugdė Jus savarankiškomis, atsakingomis, pilietiškomis asmenybėmis.

Artėja atsakingas brandos egzaminų laikas, kai savarankiškai turėsite įrodyti, kad mokate naudotis sukauptu žinių ir įgūdžių turtu. Pasitikėkite savimi, siekite užsibrėžto tikslo, būkite atkaklūs. Ir būtinai suraskite savąsias svajonių duris, už kurių jūsų laukia nauji atradimai.

Kad ir ką rinksitės – studijas, profesiją, darbą, - visada atminkite, kad kiekvienas esate labai reikalingas Lietuvai. Tegu visų Jūsų pastangomis, žiniomis, kūryba klesti mūsų Tėvynė.

Noriu Jus visus padrąsinti ir palinkėti kuo didžiausios sėkmės laikant egzaminus ir einant savarankiško gyvenimo keliu“, – į abiturientus kreipiasi švietimo ir mokslo ministrė.

Mokyklą baigia pirmoji jau Europos Sąjungos šalių bendrijai priklausančios Lietuvos mokinių karta. Daugelyje švietimo įstaigų Paskutinio skambučio šventė vyks kitą savaitę, o kai kuriose mokyklose paskutinis skambutis aidi jau šiandien, gegužės 20 d. Šeštadienį abiturientai laikys pirmąjį brandos egzaminą – anglų kalbos.

Norint gauti brandos atestatą reikia išlaikyti lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną pasirinktą brandos egzaminą. Visiems privalomas lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas vyks birželio 6 d. Pagrindinė brandos egzaminų sesija baigsis birželio 22 d.

Šiemet, kaip ir pernai, maksimaliai leidžiama laikyti septynis brandos egzaminus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)