„Tai, jog ministerija aiškiai nepasako, iš kurių sričių bus ieškomi ir surandami tie papildomi milijonai, skatina sunerimti. Dažniausiai nutikdavo taip, kad būtent aukštasis mokslas ir studentų pinigai būdavo padalinami kažkam kitam“, – laidoje „Žvilgsnis“ įspėjo P. Baltokas.

Jis atkreipė dėmesį, kad paties aukštojo mokslo situacija nėra gera. „Turime paprastą norą, kad tie susitarimai, kuriuos pasiekėme, nebūtų keičiami. Mes kaip asociacija prižiūrėsime, kad pažado būtų laikomasi“, – sakė studentų atstovas.

Švietimo ir mokslo ministerija mokytojų atlyginimams didinti nuo rugsėjo ketina rasti 6 mln. eurų, o dar 7 mln. eurų bus prašoma rasti Vyriausybės. Tokios yra pedagogų iškeltos sąlygos, kad baigtųsi praėjusią savaitę prasidėjęs streikas.

Paulius Baltokas

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė sako, kad trečiadienį su premjeru ir finansų ministru bandys ieškoti 7 mln. eurų, kurių reikalauja švietimo profsąjungos.

„Jeigu tik rytoj gauname bent sakinį, žodį, kad septyni milijonai bus surasti, streikas yra stabdomas. O jeigu to nebus, jis ko gero tęsis. Ir dar yra kitų niuansų, kurių šiandien atskleisti negaliu – artimiausiu metu jūs tikrai išgirsite“, – „Žinių radijui“ aiškino A. Pitrėnienė.

Sykiu ji paaiškino, kiek rimtos jos pirmadienį išsakytos užuominos apie galimą atsistatydinimą – tokia mintis esą kilo laukiant rašomų dokumentų.

„O tada pokalbiai – laisvi, prie kavos. Ir kalbėjome apie įvarius dalykus – ir apie šuniukus, ir apie šeimas, ir apie ligas, tarp jų – ir apie kėdes. Žinoma, kad buvo pokalbis, ar čia man jau mirtinai ta kėdė taip priaugusi, kad čia ją aš, Dieve, taip myliu, gyventi negaliu, – laidoje „Žvilgsnis“ aiškino A. Pitrėnienė. – Žinot, ką aš myliu? Aš myliu darbą, aš myliu švietimą. O kėdė – ministro, ne ministro – nėra pagrindų pagrindas.“

Švietimo ir mokslo ministrė apie galimybę trauktis iš posto užsiminė pirmadienį. „Jeigu mūsų Vyriausybė nepalaiko šveitimo, nepalaiko mokytojų, (…) tai palaukit, tai ką aš čia turiu daryt dabar? Manau, kad su tokia Vyriausybe man tiesiog nepakeliui. Ateina ministrai, išeina – nei pirma, nei paskutinė, jeigu ką“, – „Žinių radijui“ pirmadienį kalbėjo A Pitrėnienė.ką“, – „Žinių radijui“ pirmadienį kalbėjo A Pitrėnienė.

Visą laidą klausyti čia.