Taryba atkreipia dėmesį, kad vertinant bendruosius visų universitetų rodiklius - pagal Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) tyrimus, LSMU bendras balas, įvertinantis studentų, studijų ir mokslinės veiklos sričių rezultatus, buvo didžiausias. Vertinant tam tikras universitetų sritis, LSMU biomedicinos sritis gavo didžiausią įvertinimą tarp Kauno regiono universitetų sričių

„Universiteto studentai turi puikias galimybes teorines žinias jau studijų metu taikyti praktikoje. Tai jie daro didžiausioje Baltijos šalyse ligoninėje - LSMU ligoninėje Kauno klinikose. Be glaudaus bendradarbiavimo su Kauno klinikomis, būtų sudėtinga kalbėti apie aukščiausio lygio specialistų, paklausių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, parengimą", - pranešime spaudai cituojamas LSMU tarybos pirmininkas prof. Vilius Grabauskas. 83 proc. LSMU baigusių studentų įsidarbina per pusę metų.

Įvertinus kokybinius Universiteto rodiklius, darbo rinkos poreikį, atsižvelgiant į Universiteto specializaciją ir turimą potencialą, Tarybos posėdyje pritarta, kad "mokslo ir studijų institucijų tinklo pertvarka neturi griauti to, kas nuosekliai kurta per visą šalies nepriklausomybės laikotarpį, kokybiškai funkcionuoja ir užtikrina aukščiausio lygio, paklausių Lietuvoje ir užsienyje specialistų rengimą".

"Racionalus siūlymas būtų, kad Kauno regione veiktų trys universitetai: du specializuoti - sveikatos mokslų ir technologijų - ir vienas klasikinis universalus universitetas. Universitetai galėtų tapti kolegijų steigėjais, o profesinės mokyklos - būti asocijuotomis su kolegijomis pagal specializacijos sritį", - teigiama pranešime.

Tarybos nariai taip pat pritarė, kad aukštojo mokslo reforma yra reikalinga. Kaip parodė LSMU, tęsusio susijungusių Kauno medicinos universiteto ir Lietuvos veterinarijos akademijos veiklą, patirtis - universitetų susijungimas gali būti naudingas, bet reikalauja daug pastangų, motyvacijos ir didelių investicijų. Priešingu atveju - jis gali neatnešti laukiamo rezultato arba net būti žalingas.