Jis šiam universitetui vadovavo ir iki šiol, nuo 2010 metų. Prieš tai R.Žaliūnas vadovavo ir Kauno medicinos universitetui, kuris po susijungimo su Lietuvos veterinarijos akademija tapo LSMU.

„Remigijus Žaliūnas yra išrinktas ir skiriamas LSMU rektoriumi pasibaigus dabartinei rektoriaus kadencijai“, – penktadienį paskelbė LSMU Tarybos pirmininkas Jonas Milius.

Už R.Žaliūną balsavo visi 10 slaptame balsavime dalyvavusių Tarybos narių.

„Džiaugiuosi ne tiek savo sėkme, kiek viso universiteto sėkme ir tikiuosi, kad aš dar galiu ir gebėsiu, padedant jums visiems, dar gerų darbų padaryti ir ateityje“, – paskelbus rezultatus kalbėjo R.Žaliūnas.

Rektoriais tapti taip pat pretendavo profesorė Irena Misevičienė bei profesorius Juozas Pundzius. Pastarasis Tarybos posėdžio išvakarėse paskelbė stabdantis savo kandidatūrą. Tai jis pakartojo ir penktadienį atvykęs į atvirą posėdį.

„Aš nesiekiu būti išrinktas rektoriumi abejotino teisėtumo procedūros metu, kuri gali tapti tolesnio teisinio ginčo objektu. Todėl sustabdau savo dalyvavimą kaip kandidato rektoriaus rinkimų konkurse. (...) Pakartotinai pareiškiu, kad nusišalinu nuo tolesnių rinkimų procedūrų ir palieku šią salę ir šiuos mielus žmones“, – pakviestas pristatyti savo programos penktadienį pareiškė J.Punzius.

Jis sprendimą atsiimti kandidatūrą grindžia tuo, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) praėjusią savaitę pradėjo tyrimą dėl LSMU Senato pirmininko Viliaus Jono Grabausko. Etikos sargai aiškinsis, ar V.J.Grabauskas nesupainiojo interesų, kai 2012 metais dalyvavo priimant nutarimą, patvirtinantį universiteto Tarybos sudėtį, į kurią buvo įtrauktas ir pats.

Tyrimą „dėl LSMU Tarybos ir Senato teisės aktų“ prieš kelias savaites pradėjo ir Akademinės etikos kontrolieriaus tarnyba. Šiai tarnybai skundą pateikė viena iš kandidatų rektoriaus rinkimuose I.Misevičienė, teigdama, kad rektorių turi rinkti naujos kadencijos taryba.

Savo kalboje pretendentė į rektores tvirtino, kad vienas iš jos tikslų yra išgyvendinti teisinį nihilizmą, todėl ji ir kreipėsi į Akademinės etikos kontrolieriaus tarnybą.

„Būent siekdama ne rektoriaus pozicijos, bet teisingumo, tą skundą surašiau“, – kalbėjo I.Misevičienė.