Atvykusiems į renginį buvo pristatytos universitetinių studijų programos, karinis rengimas, stojimo sąlygos, Atrankos centro reikalavimai. Svečiai galėjo iš arčiau pamatyti kariūnų gyvenimo ir mokymosi sąlygas, kultūrinę veiklą, sužinoti, kokios yra karjeros perspektyvos baigusiems studijas Lietuvos karo akademijoje.

Akademijos štabo viršininkas plk. ltn. Darius Baranauskas padėkojo visiems moksleiviams ir jų tėvams, kad atvyko į Lietuvos karo akademijos atvirų durų dienos renginį, šventės metu aktyviai domėjosi studijomis šioje aukštojoje mokykloje ir palinkėjo jaunuoliams apsispręsti ir stoti studijuoti į Lietuvos karo akademiją.

Klaipėdos atvykę moksleiviai tvirtino, kad jie jau yra apsisprendę ir tikrai sieks studijų Lietuvos karo akademijoje. Diana Ciurikova, Mantas Jevsejevas, Edvinas Rutkauskas ir Viktoras Mišlinskas sakė, kad visi jie yra tapę šauliais, todėl aktyvi veikla Lietuvos šaulių sąjungoje tik dar daugiau paskatino svarstyti apie galimybę ateityje rinktis studijas Akademijoje ir tapti karininkais, siekti karjeros Lietuvos kariuomenėje. „Norim viską gyvai pamatyti, išsamiau sužinoti. Todėl atvykome į Lietuvos karo akademiją, – kalbėjo jaunuoliai. – Paskaitos apie studijų programas buvo labai įdomios ir naudingos!“

Vilniaus Ąžuolyno progimnazijos 6 klasės moksleivis Vilius Buivydas, sakė, kad jis visų pirma nori tapti šauliu, o vėliau baigęs mokyklą greičiausiai taip pat galvos apie kariuomenę. „Kad būtų lengviau apsispręsti, jau dabar atėjau į Lietuvos karo akademiją susipažinti – kaip atrodo visa technika ir pan.“, – pasakojo vaikinas.

Lietuvos karo akademijos teritorijoje lankytojai stebėjo specialiai jiems organizuotą kovinių veiksmų operaciją „Pasala“. Norintys išbandyti akies taiklumą dalyvavo stadione surengtame šratasvydyje. Akademijos svečiai taip pat galėjo pasivažinėti karo technika, pašaudyti lazerinėje šaudykloje, užsukti į Kariūnų batalioną ir apžūrėti kario ekipuotę, pamatyti kovinių ginklų ir karo technikos parodas, apsilankyti sporto komplekse, bibliotekoje, Lietuvos karo akademijos ramovės muziejuje, Šv. Anzelmo koplyčioje. Kariūnai susirinkusiems organizavo karinius žaidimus: jaunuoliai rungtyniavo šaudydami, mėtydami granatas ir rišdami virves.

Studijos Lietuvos karo akademijoje

Akademijoje šiuo metu 73 kariūnai studijuoja pagal Tarptautinių santykių, 66 – Gynybos ir saugumo institucijų valdymo, 47 – Moderniųjų gynybos technologijų vadybos programas.

Lietuvos karo akademiją sėkmingai baigusiems kariūnams suteikiamas pirmasis karininko (leitenanto) laipsnis, būrio vado kvalifikacija ir viešojo administravimo arba politikos mokslų bakalauro laipsnis. Paprastai jie skiriami į būrio vado pareigas Lietuvos kariuomenės daliniuose.