Pirmieji septyni 14-os metų paaugliai spalio 29 dieną atvyko į Lietuvą, iki rugsėjo 1-osios jie gyvens ir mokysis Vilniaus lietuvių namuose, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM).

Petras Vaitiekūnas
„Džiaugiamės, kad Lietuva gali prisidėti padėdama vaikams, nukentėjusiems nuo karinių veiksmų Ukrainos rytuose ir tikimės, kad ši ir kitos panašios Lietuvos iniciatyvos padės Ukrainos vaikams toliau gilinti žinias, neprarasti meilės mokslams, geriau pažinti Lietuvą bei užsimezgusiomis naujomis pažintimis stiprinti Lietuvos ir Ukrainos draugystę,“ - sakė Lietuvos ambasadorius Kijeve Petras Vaitiekūnas.

Vaikai iš Ukrainos sudarys atskirą klasę, kurioje pamokos vyks rusų kalba, o ukrainiečių kalba bus mokoma kaip atskiras dalykas.

Vyriausybė ukrainiečių vaikų mokymui iš rezervo skyrė 330 000 litų. Dėl pagalbos našlaičiams vaikams, nukentėjusiems nuo neramumų Rytų Ukrainoje, į Vyriausybę, Užsienio reikalų ir Švietimo ir mokslo ministerijas kreipėsi ambasadorius P. Vaitiekūnas.

Spalio 25-31 dienomis Vilniuje taip pat vieši 10–15 metų amžiaus ukrainiečių moksleiviai. Šešiolikos ukrainiečių vaikų grupė atvyko į Lietuvą praleisti rudens atostogų savaitę. Šią jų kelionę organizavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su partneriais.