Į šių metų tarptautinį finalą Rygoje vyko geriausiai nacionaliniame finale pasirodę 22 moksleiviai ir 6 suaugusieji. 7-12 klasių mergaičių grupėje aukso medalį pelnė Sandra Macijauskaitė iš Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos, berniukų - Abdulla Varoneckas iš Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos. Suaugusių moterų grupėje niekas neprilygo Gintarei Vaičaitytei, besimokančiai Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Sidabro medalius suaugusių moterų grupėje pelnė Birutė Narijauskaitė iš Kauno, vyrų - Gintautas Vasauskas, kuris mokosi Vilniaus universitete.

"Šiuos laimėjimus galime drąsiai laikyti ne tik individualiais pasiekimais, bet ir nacionaliniu pasididžiavimu. Smagu, kad dalyviai nesirenka lengviausio būdo - skaičiuoti skaičiuotuvu - ir kasmet pasiekia vis didesnių aritmetinių aukštumų, o kartu rodo gerą pavyzdį visuomenei ", - sakė ilgametės konkurso partnerės "ACC Distribution" generalinis direktorius Regimantas Buožius.

"Konkurso organizavimas buvo puikus, nors renginį šiek tiek užtemdė interneto ryšio sutrikimai. Techniniai nesklandumai sukėlė sunkumų visoms komandoms, bet lietuviai ryžtingai susidorojo su papildomu stresu ir konkurencingumo tai nesumažino", - įspūdžiais iš Rygos dalijosi konkurso "Matmintinis" rengėjas Marius Alaburda.

Dalyvauti jau 11-ajame mintino skaičiavimo konkurse buvo kviečiami įvairių tipų Lietuvos mokyklų mokiniai, jų mokytojai bei kiti norintys. "Matmintinis" į Lietuvą atkeliavo iš Estijos, kurioje šis mintino skaičiavimo žaidimas vadinasi "Pranglimine" ir vyksta jau daugiau kaip 10 metų. Pagrindinė internete vykstančio konkurso taisyklė - negalima naudotis jokiomis skaičiavimo priemonėmis ar kitų žmonių pagalba.