Apie tokią politinę valią ketvirtadienį pranešė Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis po susitikimo su VDU tarybos pirmininku Prezidentu Valdu Adamkumi, LEU tarybos pirmininku Henriku Juškevičiumi ir kitais universitetų atstovais.

Prezidentas V. Adamkus tikisi, kad iki metų pabaigos atsiras konkretus susijungimo planas. "Šiandien įvykęs susitikimas mane be galo gerai nuteikė. Aš manau, kad mes ne tik palietėme aktualias problemas, kurios mums buvo žinomos kurį laiką, bet ir nusistatėme kryptį, kuriuo būdu eiti. Drįstu pasakyti, kad pasistatėme užduotį, kad iki šių metų pabaigos turėsime ką nors konkretaus", - ketvirtadienį po susitikimo žurnalistams sakė V. Adamkus.

Seimo Pirmininkas V. Pranckietis sako pritariąs universitetų susijungimui.

"Kai universitetų atstovai ateina, pareikšdami, kad jie iš apačios reiškia tą iniciatyvą, siekdami studijų kokybės, tai, žinoma, tokiai iniciatyvai reikia pritarti. (...) Studentai laukia tos žinios, darbuotojai laukia tos žinios", - sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, dėl universitetų susijungimo valstybė nepatirs jokio finansinio iššūkio, šiemet planuojama parengti tikslų planą, kurio įgyvendinimui būtų suplanuotos lėšos 2018 metų biudžete.

LEU tarybos pirmininkas H. Juškevičius pažymėjo, kad kalbų apie universitetų susijungimą buvo labai daug. "Abu universitetai jau seniai kalba, kad reikia susijungti, bet reikalinga buvo politinė valia. Aš labai džiaugiuosi, kad Seimo Pirmininkas labai aiškiai pasakė, kad Seimas palaikys. Mums reikalingas politinis sprendimas. Mums nereikia biurokratinių tyrimų, mums aišku, kad tie universitetai turi susijungti, ir bendruomenės, ir studentai yra už tai", - žurnalistams sakė H. Juškevičius.

Jo teigimu, susijungęs universitetas veiks ir Vilniuje, ir Kaune.

"Jeigu kalbėtume apie fizinį buvimą - tai bus ir čia, ir čia", - sakė H. Juškevičius. Jo teigimu, susijungus universitetams jo pavadinimas bus Vytauto Didžiojo universitetas. H. Juškevičius tikisi, kad jau šių metų rudenį bus vienas universitetas, į kurį galės stoti studentai.