„Tai labai svarbus ir didelis žingsnis ne tik projektui „Misija Sibiras“, tačiau ir visai Lietuvai. Pradėdami bendradarbiavimą su Baltijos šalimis sieksime bendros istorijos išsaugojimo ir atminimo. Todėl didžiuojamės, kad būtent šiemet, „Misija Sibiras” žymint dešimtuosius gyvavimo metus, projekto idėją galime plėsti puoselėdami bendrą istorinę patirtį ir tikimės, kad pilietiškumo jausmu užkrėsime ir kaimyninių valstybių piliečius“, – sako labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius, projekto „Misija Sibiras’15“ vadovas Ignas Rusilas.

Į tremties ir kalinimo vietas Sibire, Tomsko srityje, kartu su visa lietuvių komanda, į žygį leisis ir po vieną jaunuolį iš Latvijos ir Estijos, kurie dalyvavo nacionalinėse atrankose savo šalyse. Projekto dalyviai liepos 17 d. išvyksta į jau 14-ąją projekto „Misija Sibiras" ekspediciją.

Estijos Respublikos ambasada Vilniuje sveikina ir giria lietuvių iniciatyvą kviečiant Latviją ir Estiją tapti projekto „Misija Sibiras’15“ dalimi. Simboliška, kad projektui minint savo gyvavimo dešimtmetį, visos trys Baltijos valstybės šiemet švenčia 25-ąsias nepriklausomybės atkūrimo metines.

„Kiekvienam dalyvaujančiam šioje ekspedicijoje, įskaitant ir estus, tai yra įdomi, naudinga ir vieninga kelionė po praeitį. Iššūkiai daro mus stipresniais, o darbai kalba garsiau už žodžius“,- praneša Estijos ambasada Vilniuje.

Latvijos diplomatinė atstovybė Lietuvos sostinėje taip pat išreiškė visokeriopą palaikymą ir paramą projekto iniciatyvai skatinti jaunų žmonių pilietiškumą bei išsaugoti istorinę atmintį Baltijos šalyse

Projektas „Misija Sibiras" vykdomas nuo 2006 metų, jo tikslas - pagerbti tremtyje nukentėjusius bei žuvusius tautiečius, skatinti kartų tarpusavio supratimą, suteikti jaunimui galimybę artimiau pažinti praeities įvykius ir dar kartą parodyti visuomenei, jog jauniems žmonėms rūpi jų šalies istorija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)