Jis nugalėjo kitą pretendentą - LKKA Rekreacijos, turizmo ir sporto vadybos katedros docentą Rimantą Mikalauską, BNS sakė akademijos Ryšių su visuomene skyriuje.

Albertas Skurvydas, V.Gaižausko nuotr.
A.Skurvydas išrinktas tarybos narių balsų dauguma: už jo kandidatūrą pasisakė septyni, prieš - vienas tarybos narys, dar vienas biuletenis rastas sugadintas.

LKKA tarybos pirmininkas Arūnas Kučikas teigia, kad dauguma tarybos narių buvo patenkinti ligšioline A.Skurvydo veikla, tad išrinko jį vadovauti mokslo įstaigai ir toliau.

"Pasirinkimo svarbiausias dalykas, tarybos narių daugumos nuomone, buvo tai, kad per pastarąjį laikotarpį buvo labai stipriai pažengta stiprinant akademijos mokslo pusę ir keliant reikalavimus dėstytojams ir mokslo darbuotojams", - BNS sakė jis.

"Buvo pradėtos reformos, kurios yra nukreiptos į darbuotojų, dėstytojų, mokslo darbuotojų motyvacijos sistemos kūrimą - ne tik teoriškai, bet ir praktiškai pradėti dalykai. (...) Pajudėta į tą pusę galvojant, kaip galėtų daugiau pritraukti lėšų, finansavimo, resursų iš šalies. Tai yra lėšos už protą, intelektą, eksperimentinę plėtrą, dalyvavimas projektuose. Svarbus ir tarptautiškumo aspektas - pradėjo stipriai vystyti tarptautinį bendradarbiavimą, ne tik studentų mobilumą, bet ir dėstytojų", - kalbėjo A.Kučikas.

Iš pretendentų reikalauta turėti mokslo laipsnį, pedagoginės ir vadybinės patirties bei pateikti penkerių metų akademijos raidos koncepciją.

A.Skurvydas tarybos posėdyje nurodė tokius tikslus kaip "tapti modernia sporto, sveikatingumo ir reabilitacijos aukštąja mokykla, daugiau dėmesio skirti moksliniams tyrimams, infrastruktūrai gerinti, parengti šaliai aukščiausio lygio specialistus, didinti tarptautinį žinomumą, tapti europinio lygio aukštąja mokykla".

A.Skurvydas akademijai vadovavo 1992-1995 ir 2001-2011 metais.