Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas siūlė KTU rektoriaus rinkimus atidėti, nes buvo viešai iškelta abejonų dėl tarybos teisėtumo, tačiau universitetas teigė, kad toks raginimas nepagrįstas.

Rektoriaus rinkimuose be dabartinio universiteto vadovo varžėsi KTU Elektros ir elektronikos fakulteto docentas Vidas Raudonis bei du užsieniečiai.

„Tarybos narių parodytas pasitikėjimas man suteikia didelį įpareigojimą toliau žengti pradėtu keliu. Esu dėkingas už suteiktą galimybę tęsti pradėtus svarbius darbus Universiteto dabarčiai ir ateičiai“, – universiteto išplatintame pranešime sakė P. Baršauskas.

Seimo komitetas siūlymą stabdyti rinkimus paskelbė po Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo pareiškimo, kad rinkimai turi būti atšaukti, nes dabartinė taryba neturi teisės skirti naujo rektoriaus. KTU profesorius Gediminas Merkys, kuris yra susivienijimo valdybos narys, tvirtina, kad dabartinės tarybos įgaliojimai turėjo baigtis šių metų kovo 18 dieną ir ši taryba negali rinkti rektoriaus.

Tuo metu KTU rinkodaros ir komunikacijos direktorė Ornela Ramašauskaitė pažymi, jog tik kompetentingas teismas gali konstatuoti, kad vienas ar kitas veiksmas yra neteisėtas ir kad šiuo metu niekas nėra užginčijęs nė vieno KTU senato ar tarybos sprendimo.

Prieš savaitę atvirame tarybos posėdyje pristatydamas ateities vizijas, P. Baršauskas pabrėžė, kad KTU ateitis – tarpdisciplininis bendrasis (ang. comprehensive ) universitetas, kuriame yra vykdomi visų mokslo sričių tarptautinio lygio tyrimai ir studijos. Anot jo, šiam tikslui pasiekti svarbūs procesai yra KTU ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto sinergija, KTU ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) susijungimas P. Baršausko teigimu – visa tai, derinant su vidinių talentų atskleidimu ir išorinių pritraukimu, užtikrins Universiteto lyderystę tarptautiniu mastu.

KTU rektorių 5 metų kadencijai viešo konkurso būdu renka ir skiria universiteto taryba. Dabartinė P. Baršausko kadencija baigiasi gegužės 31-ąją.