Bendrovei „Univesa“ už pradinę 1,3 mln. eurų kainą parduotos Taikos prospekte Kaune esančios negyvenamosios patalpos su statiniais.

„Įvertinant dabartinę Lietuvos ekonominę situaciją, valstybė nepajėgi universitetui skirti tiek lėšų, kiek reikia jo infrastruktūrai gerinti. Tą kiekvienas suprantame. Reikia ieškoti kitų investicijų rezervų. Vienas iš jų ir yra perteklinis universiteto nekilnojamasis turtas, kurio turi dauguma aukštųjų mokyklų ir kuris yra praktiškai nenaudotinas“, – KTU išplatintame pranešime cituojamas rektorius Petras Baršauskas.

Pirmasis viešas nuosavybės teise valdomo KTU nekilnojamojo turto aukcionas įvyko vasario 3 dieną. Savanorių prospekte esančias negyvenamąsias patalpas universitetas pardavė už 402 tūkst. eurų bendrovei „Jotvainis“.

Balandį KTU organizuos dar tris tokius aukcionus.

Iš viso aukštoji mokykla ketina gauti 3 mln. 232 tūkst. eurų už parduodamus pastatus. Gautos lėšos bus skirtos būtinai infrastruktūrai gerinti ir plėtoti. Universitetas taip pat sutaupys daug lėšų, dabar skiriamų nenaudotinų pastatų priežiūrai, šildymui, valymui, apsaugai, teigiama pranešime.

KTU teigia esanti pirmoji Lietuvos aukštoji mokykla viešame aukcione pardavusi nenaudojamus pastatus, už kuriuos gautos lėšos bus investuotos į infrastruktūros vystymą ir plėtrą. Tokia galimybė atsirado Vyriausybei priėmus nutarimą vykdyti bandomąjį projektą – leisti parduoti nuosavybės teise universiteto valdomą nekilnojamąjį turtą.