Pastaruosius penkerius metus šiam universitetui vadovavo Petras Baršauskas, iki tol ėjęs ISM mokslo prorektoriaus pareigas, tačiau jo kadencija baigsis vos už poros mėnesių.

Tiesa, tas pats asmuo KTU rektoriumi gali būti renkamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės ir ne anksčiau kaip po 5 metų nuo paskutinės kadencijos pabaigos, jeigu paskutinė kadencija buvo iš eilės antra.

P. Baršauskas neslėpė, kad šia nuoroda pasinaudos – žada dalyvauti konkurse ir šiemet.

„Paslapčių nėra – kandidatuosiu dar kartą, bandysiu. Turiu kelias vizijas, idėjas, panašu, kad sulaukiu palaikymo – žmones nori tų pokyčių. Pagrindinės mano idėjos: padėti suvaldyti integracinius procesus, tęsti, ką darėme, ir imtis naujų iššūkių. Pavyzdžiui, ieškoti talentų, lyderių, efektyvinti pradėtas veiklas, integracinius procesus su kitais universitetais. Tačiau galiu pasidžiaugti, kad daug nuveikėme tarptautiškumo, tarpkryptiškumo, technologijų ir verslo srityse“, – DELFI sakė jis.

Kol kas P. Baršauskas tikino negirdėjęs, ar siekti KTU rektoriaus posto ketina ir daugiau asmenų.

„Nežinau kodėl, bet mūsų kultūroje žmonės paprastai tempia iki paskutinės minutės. Politikoje būna taip, kad savo kandidatūrą iškelia opozicijos atstovai, tačiau kol kas didelės aiškios opozicijos universitete nėra. Taip, nelaimingų yra, tačiau neturiu idėjų, kas galėtų pasisiūlyti dirbti rektoriumi, neturiu. Aš tikrai noriu, kad atsirastų kandidatų, kad konkursas būtų rimtas, civilizuotas, tarptautinis. Tačiau kol kas to nėra“, – atviravo P. Baršauskas.

KTU nurodo, kad konkurse gali dalyvauti nepriekaištingos reputacijos asmenys, turintys mokslo laipsnį arba pripažinti menininkai, turintys pedagoginės ir vadybinės patirties.

Asmenys, norintys dalyvauti konkurse, turi pateikti tam tikrus dokumentus, tarp jų – ir savo suformuluotą KTU viziją, veiklos gaires.

Dokumentus pageidaujama pateikti ne vėliau kaip iki 2016 m. balandžio 22 d. 10 val.

„Pasibaigus dokumentų pateikimo laikui, KTU tinklalapyje bus paskelbtas pretendentų sąrašas, vertinama gautų dokumentų atitiktis keliamiems reikalavimas. Galutinis kandidatų į rektoriaus pareigas sąrašas bus tvirtinamas Tarybos ir skelbiamas KTU tinklalapyje“, – nurodoma KTU rengtame konkurso skelbime.

Tarybos posėdis KTU rektoriaus rinkimams įvyks gegužės 12-ąją.