Komiteto nariai pritarė Konstitucijos pataisų iniciatorės Vincės Vaidevutės Margevičienės išdėstytiems projekto tikslams, t. y. kad privalomas mokslas gimnazijose, vidurinėse arba profesinėse mokyklose iki 18 metų įpareigotų jaunuolius būti saugioje aplinkoje, užimtiems, lavinamiems, suteiktų galimybę dalyvauti prevencinėse, popamokinio užimtumo programose, užkirstų kelią mokyklos administracijai šalinti nepažangius mokinius iš mokyklų, vos šiems sueina 16 metų, rašoma Teisės ir teisėtvarkos komiteto pranešime spaudai.

Nors siūlomos Konstitucijos pataisos tiesiogiai paliestų tik apie 2 proc. 16–17 metų asmenų, šiuo metu nedalyvaujančių švietimo procese, tačiau siekiant aukščiau nurodytų tikslų, valstybei turėtų būti svarbus kiekvienas 16–17 m. asmuo.

Šio Konstitucijos straipsnio pakeitimo projektui jau yra pritarę Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros bei Socialinių reikalų ir darbo komitetai. Seimo Konstitucijos komisija, taip pat Vyriausybė yra pateikusios neigiamas išvadas dėl šio straipsnio pataisų projekto.