DELFI skaitytojai turės atsakyti į 30 klausimų su pasirenkamaisiais atsakymais. Šio testo nugalėtoją specialiu prizu apdovanos DELFI portalas ir taip pat pakvies dalyvauti antrame etape.

Vėliau, nuo 14 iki 17 val., šis istorijos egzaminą primenantis testas bus ir toliau prieinamas tiems, kurie nenorėjo ar nespėjo sudalyvauti konkurse. Jie nebegalės pretenduoti į Lietuvos istorijos žinovo titulą, bet turės galimybę pasitikrinti žinias.

Pasak origanizatorių, konkurso tikslas žadinti ir stiprinti domėjimąsi Lietuvos istorija Tėvynėje ir pasaulyje, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe, skatinti visuomenės bendruomeniškumą.

Konkursas „Lietuvos istorijos žinovas“ organizuojamas ne tik DELFI portale. Pirmasis konkurso etapas gyvai vasario 14 d. yra organizuojamas vietinių organizacinių komitetų pasirinktose vietose. Konkurso pradžia irgi 12.00 val. Jose testą spręsiantys konkurso dalyviai per 45 minutes turės atsakyti į 40 atvirų klausimų, kurie, pasak organizatorių, reikalaus trumpų atsakymų. Kaip skelbia organizatoriai, mokykloms bus pateiktos pagal amžiaus grupes diferencijuotos užduotys: 5–8 klasės, 9–10 klasės, 11–12 klasės.

Konkurse dalyvauti yra pakviesti ir užsienio lietuviai – tam skirtose vietose jiems užduotis bus leidžiama spręsti vasario 14 – vasario 15 dienomis.

Pirmojo etapo nugalėtojai bus pakviesti dalyvauti antrajame etape, kuris vyks 2019 m. kovo 10 dieną LR Seime.

Spręsti tęstą galite ČIA.