Prezidentė su akcijos „Knygų Kalėdos" partneriais aptarė akcijos rezultatus ir reikšmę bei knygų leidybos ir sklaidos problemas.

„Visa šalis išgirdo vaikų svajonę skaityti naujas knygas. Žmonių geranoriškumas ir noras dalytis rodo, kokia vertybė yra knyga ir kiek daug galime padaryti, kai susivienijame. Bendromis pastangomis ne tik atnaujinome šalies bibliotekas, bet ir subūrėme žmones knygų skaitymui“, - pabrėžė prezidentė, dėkodama akcijos partneriams.

Prezidentės ir garsių žmonių knygos skaitymais ir eglutės įžiebimu Prezidentūroje startavusi akcija pasklido po visą šalį. Daugiau nei tūkstantis viešųjų bibliotekų ir jų filialų didžiuosiuose miestuose, miesteliuose ir kaimo vietovėse organizavo originalius renginius, knygų skaitymus ir tapo bendruomenių traukos centrais.

Kvietimą dovanoti naujų knygų išgirdo ir užsienio šalių ambasados. Daugelis jų pasirinko remti konkrečias bibliotekas. Apaštališkoji nunciatūra, JAV, Vokietijos, Italijos, Pr ancūzijos, Švedijos, Suomijos, Airijos, Austrijos, Nyderlandų, Kanados, Japonijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Azerbaidžano ir kitos ambasados papildė bibliotekas savo šalių rašytojų kūriniais, enciklopediniais leidiniais ir meno albumais.

Prezidentė paskelbė akciją „Knygų Kalėdos", gavusi 300 vaikų rašytą laišką su prašymu padėti bibliotekoms įsigyti naujų knygų. Prie šios idėjos prisijungus Lietuvos leidėjų asociacijai, Bibliotekininkų draugijai, Spaustuvininkų asociacijai, Rašytojų sąjungos leidyklai, knygynų tinklams „Vaga", „Pegasas" ir „Knygų namai", Sigutės Chlebinskaitės studijai „Tu gali sukurti knygą", LRT ir radijo „Laisvoji banga" akcija „Knygų Kalėdos" tapo nacionalinė.