Anot Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros reikalų departamento direktorės Nijolės Laužikienės, dar praėjusiais metais buvo pakeistas Švietimo įstatymas, o sykiu su juo ir metodika, kaip darželinukams nustatyti specialiuosius ugdymo poreikius.

„Anksčiau buvo patvirtintas ligų sąrašas ir pagal jį vaikai patekdavo į specialiuosius darželius. Dabar ligų sąrašo nebėra, o bus nustatomi specialieji ugdymo poreikiai. Ligas reikia atskirti nuo ugdymo“, - aiškino N.Laužikienė.

Dėl šios priežasties savivaldybės administracija politikams siūlys pakeisti keturių specialiųjų Klaipėdos darželių – „Eglutės“, „Giliuko“, „Pušaitės“ ir „Gintarėlio“ – statusą, šias ugdymo įstaigas nustatant bendrojo pobūdžio.

Tai reiškia, kad šiuose darželiuose darbuotojams pailgės darbo valandos – auklėtojos per parą turės dirbti nebe keturias valandas, o septynias. Be to, gali ir sumažėti priedai prie atlyginimo už darbą su specialiųjų poreikių turinčiais vaikais. Kadangi ilgės auklėtojų darbo valandos, reikės mažiau darbuotojų. Skaičiuojama, kad keturiose šiose įstaigose teks atleisti 22 žmones.