DOSJĖ:
Gimė: 1990 11 05 Vilniuje.
Išsilavinimas: Aukštasis neuniversitetinis.
Šeimos padėtis: Nevedęs.
Veikla: Kelionių agentūros savininkas ir vadovas.
Pomėgiai: Kelionės - mano vienintelis hobis.

- Esate nepriklausomybės vaikas. Koks Jūsų santykis su Lietuva? Ar tai – gimtieji namai, mama, šaknys ir ateitis, ar labiau laikina stotelė?

- Lietuva – mano gimtieji namai ir mano ateitis. Tikrai niekada net nesusimąsčiau apie emigravimą. Atvirkščiai – netgi esu atkalbėjęs emigruoti savo mamą, kai ši buvo užsidegusi. Vietoje emigracijos mama pasekė mano pėdomis – įkūrė drabužių taisyklos verslą. Tačiau negalima būti prieš emigraciją – žmonėms skirta keisti gyvenamas vietas, klajoti, ieškoti savęs. Aš kuriu savo ateitį Lietuvoje, o jei ir panorėsiu emigruoti – tai nebent žiemos periodui į Kanarų salas, apie kurias dabar ir svajoju. 

- Kuo svajojote tapti, būdamas vaiku? Ar svajonės pildosi?

- Vaikystėje svajojau tapti cirko artistu, dar didesnis mano tikslas buvo tapti visos cirko trupės direktoriumi. Savo tikslo siekiau! Tačiau supratau, kad turiu scenos baimę ir tiesiog negaliu koncertuoti. Bet labai patikdavo keliauti gastrolių metu, todėl susižavėjau kelionėmis. Visgi svajonės pildosi. 

- Kaip vertinate savo išsilavinimo ir karjeros galimybes Lietuvoje? 

- Galimybės tikrai plačios, reikia tik labai norėti, pasistengti ir tikėti – ir viskas būtinai išsipildys (Šypsosi.) Turime puikių universitetų, kolegijų, kuriose dirba tikrai stiprūs dėstytojai. Man patiko studijuoti Lietuvoje.

- Esate kosmopolitas? Mėgstate keliones, kalbate užsienio kalbomis, lengvai pritaptumėte bet kuriame kontinente?

- Be abejo, keliones labai mėgstu. Nes būtent kelionių metu aš tobulėju – daug pamatau, daug sužinau, susipažįstu ir bendrauju su naujais žmonėmis, semiuosi jų gyvenimo idėjų, bandau suvokti jų mąstymą ir galbūt pakeisti savąjį.

Rimvydas Širvinskas
- Kokios Jūsų asmeninės savybės leido pasiekti tai, ką turite šiandien? Ar turite „lietuviškų“ savybių: žemaitiško užsispyrimo, suvalkietiško taupumo?

- Aš tiesiog buvau labai užsispyręs ir visais būdais bandžiau pasiekti savo tikslą. Deja, nesu taupus, bet esu labai užsispyręs – nors net nesu žemaitis! Tiesa, užsispyręs tik versle (Juokiasi.)

- Koks lietuviškas simbolis jums yra brangiausias?

- Lietuvos vėliava! Turiu jas net kelias savo namuose. Labai gražios, spalvingos. Mėgstu keliaudamas ant lagamino ar marškinių prisikabinti pakabuką su Lietuvos vėliavos spalvomis.

Taip pat vienas iš simbolių yra ir gintaras. Dažnai dovanoju užsieniečiams, kad atsimintų mūsų šalį.

- Ar švenčiate valstybines šventes?

- Kad ir kaip būtų gaila, bet pradėjau žiūrėti į šventes verslininko akimis – man nepavyksta jų švęsti, nes kiti žmonės laisvadieniais perka keliones, tuomet mes turime dirbti ir jas tvirtinti, užsakinėti, tvarkyti dokumentus...

- Kas Jus įkvepia kasdieniams darbams?

- Mano kolegos. Juk turiu dėl jų stengtis, nenuleisti rankų, išlaikyti jų darbo vietas, kurti naujas idėjas dėl jų. Kiekvienas ateina su savo gyvenimu, savomis problemomis, bet stengiasi dėl „Makaliaus“ projekto ateities. Negaliu sustoti ar pasakyti: „Šiandien tingiu“.

- Ar jaučiatės garsinantis Lietuvą savo darbais? Didžiuojatės savo gimtąja šalimi?

- Deja, kol kas veikiu tik Lietuvoje, todėl nelabai pavyksta garsinti. Tačiau jau svajoju apie užsienio rinkas. Galbūt tuomet pavyks pakviesti daugiau turistų į mano gimtinę?

- Ačiū už pokalbį.

Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga (PLJS) yra nepriklausoma, nepolitinė, savanoriškumo pagrindu veikianti jaunimo organizacija, kurios pagrindinis tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams. 1972 m. Kento universitete, JAV oficialiai susikūrusi organizacija šiandien vienija 43 aktyvias jaunimo sąjungas ir bendruomenes visame pasaulyje bei yra įsteigusi atstovybę Lietuvoje. Minint Nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų, inicijuotas projektas „Nepriklausomybės karta“, kuriuo bus pristatyti 25 herojai, gimę po 1990 m. kovo 11 d. PLJS projektą vykdo drauge su Užsienio reikalų ministerija ir naujienų portalu Delfi.lt.