Vilniaus tarybos posėdyje trečiadienį bus siūloma atšaukti tarybos balandžio 15-ąją priimtą sprendimą grąžinti senąją registracijos tvarką, kai prašymai dėl vaikų priėmimo į darželius galėjo būti registruojami vos jiems gimus, o ne tais metais, kai turėtų eiti į darželį.

Kaip BNS sakė Vilniaus vicemeras konservatorius Valdas Benkunskas, tai daroma siekiant išvengti sumaišties, kuomet dalis vaikų dar būtų registruota pagal senąją tvarką, o kita - jau pagal naująją. Ypač tai būtų aktualu tiems, kurie dar bando registruotis, bet į darželius šiemet jau nepateks ir pretenduos tik kitąmet.

„Mes suspenduojame tą „nuolat“ priėmimą, nes jis jaukia visą sistemą. Dabar registracija vyksta iki balandžio 30 dienos. Tas „nuolat“ pradeda veikti registruojant vaikus, kurie eis į darželius nuo 2016 metų rugsėjo 1-osios. Tad (...) būtų dvi eilės: viena bus tų, kurie registravosi pagal senąją, o mes tą tvarką pakeičiame ir turime antrą eilę daryti. Kad nebūtų tos sumaišties, mes formaliai tai trečiadienį atšaukiame“, - tvirtino V.Benkunskas.

Anot jo, tvarka bus patobulinta „per artimiausią mėnesį“. Vicemeras pabrėžė, kad ketinama išlaikyti principą, kad vaikus galima registruoti nuolat, tačiau tam reikia parengti kitus pakeitimus. Kaip keisis registracijos tvarka, savivaldybė ketina pristatyti spaudos konferencijoje pirmadienį.

Įsigaliojus tvarkai, kad vaikus galima registruoti tik tais metams, kai vaikas bus leidžiamas į įstaigą, tiek 2014-ųjų sausį, tiek šiemet sistema strigo, dalis tėvų piktinosi, kad prašymus dėl to pateikė pavėluotai. Šiemet sausio 12-osios vidurnaktį užstrigus registracijos sistemai, visi prašymai buvo anuliuoti, registracija pakartota kovo 25-ąją 8 val., tačiau sistema veikė su sutrikimais.

Pagal Vilniaus tarybos patvirtintą tvarką, pirmenybė registruojantis į darželius teikiama pernai nepatekusiems, daugiavaikių šeimų vaikams, taip pat tiems, kurių brolis ar sesuo jau lanko įstaigą, kuriuos augina tik vienas iš tėvų ar kurių tėvai neįgalūs. Jei dviejuose ar daugiau prašymų šių prioritetų nėra arba jie yra vienodi, pirmenybė teikiama anksčiau užsiregistravusiems. Šios pirmenybės, anot Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovo Gintaro Petronio, gali būti svarstoma iš viso atsisakyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)