Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Ona Visockienė patvirtino, kad nuo šiol pirmenybę patekti į ugdymo įstaigas turės tie vaikai, kurių gyvenamoji vieta deklaruota konkrečiame mikrorajone. Kad nebūtų piktnaudžiaujama teikiant deklaracijas priėmimo komisijai, dokumente turės būti nurodyta, kada konkrečioje vietovėje šeima apsigyveno.

Apie naująjį Kauno tarybos sprendimą, pasak Lietuvos tėvų forumo tarybos nario Dariaus Trečiakausko, daugelis mokyklinio amžiaus vaikus auginančių miestiečių dar negirdėjo, nes apie savivaldybės planus ne tik viešai nediskutuota, bet ir jie patvirtinti, kai žmonės buvo pasinėrę į šventinius rūpesčius.

Pagal Švietimo ir mokslo ministerijos išaiškinimą, priėmimo į ugdymo įstaigą tvarką ir prioritetus nustato jos savininkas: savivaldybė, valstybė arba privatus steigėjas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)