„Naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad, jeigu vaikas yra mokomas daugiau kalbų, jam apskritai susidaro daugiau neuronų jungčių, lavėja jo kalbinis mąstymas, jis lengviau reiškia savo mintis, jo mąstymas yra aštresnis, jis geriau formuluoja mintį ir vėliau jam apskritai geriau sekasi visi mokslai“, - laidoje „Ryto espresso“ sakė A. Landsbergienė.

Pasak jos, vaikui kelių kalbų mokymasis vienu metu padeda geriau telkti dėmesį. Nors A. Landsbergienė pažymi, kad nėra vieno laiko, kada geriausia pradėti mokyti vaiką užsienio kalbų, tai geriau daryti kuo anksčiau:

Lietuvoje mes pradedame antroje klasėje, tai tikrai galėtume ir anksčiau, nes apskritai nėra tokio dalyko, kad antros kalbos mokymasis pakenktų. Mes esame nedidelė valstybė, tad mums privalu mokėti ir daugiau kalbų, kas suteikia daugiau galimybių Lietuvos žmonėms“, - sakė A. Landsbergienė.

Jos teigimu, antrosios kalbos mokymasis nepakenkia gimtosios kalbos mokymui, jeigu tai vyksta profesionaliai.

„Su vaiku visų pirma turime bendrauti taisyklinga lietuvių kalba, juos mokyti lietuviškų eilėraščių ir dainelių. Aišku, jei tėvai to nedaro ir vaikui tenka klaikus antros kalbos pedagogas, gali būti visaip, bet iš principo turime galvoti, kad pedagogai išmano savo darbą, o tėvams rūpi lietuvių kalba“,- kalbėjo A. Landsbergienė.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.