Šventė pradėta tradiciškai - ant paminklo užkeltu jūriniu giuisu, simbolizuojančiu jūreivių pagausėjimą mieste. Džiaugsmo šūksniams aidint, paminklo fontaną apjuosę absolventai buvo fotografuojami lyg žvaigždės. Ir jie to nusipelnė - bemiegėmis naktimis ir sunkiu darbu nusėtas kelias siekiant diplomo - įveiktas.

Tvyrant euforijai, linksmai nusiteikusi minia patraukė į Dramos teatrą. Ceremonijos metu mokslų baigimo proga sveikinimo žodžius tarė mokyklos direktorius Viktoras Senčila, kalbėjęs apie tris mokyklas - šeimą, išsilavinimo įstaigas bei gyvenimo mokyklą, su kurios pradžia ir sveikino diplomų gavėjus.

Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža minėjo ekonominę jūreivių svarbą šaliai. Taip pat jis pridūrė, jog tikisi bent dalį absolventų matyti sąjungos gretose.

Mokyklos absolventas, rašytojas, kapitonas Sigitas Šileris, absolventams linkėjo nepamiršti ir didžiuotis, kad jie - klaipėdiečiai, kurie, nepaisant kur gyvenimas nuves, visad laukiami sugrįžtantys į uostamiestį.

Šiemet mokyklą baigė 170 absolventų: 61 laivavedys, 45 laivų mechanikai inžinieriai, 31 logistas, 23 uosto ir laivybos įmonių finansininkai, 10 uosto ir laivybos vadybininkų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)