M. Zakarka veiklą LiJOT pradėjo 2010 metais, kai tapo LiJOT savanoriu, vėliau dirbo regioninių reikalų koordinatoriumi, biuro vadovu, o 2013 metais buvo išrinktas LiJOT prezidentu.

Perrinktas LiJOT prezidentas M. Zakarka teigė, jog pirmosios kadencijos dveji metai buvo kupini iššūkių.

„Per šiuos metus pavyko pasiekti, kad bent šiek tiek padidėtų valstybės biudžeto lėšos, skiriamos jaunimo ir su jaunimu dirbančioms organizacijoms. Taip pat pradėjome procesus, susijusius su pilietinio ir tautinio ugdymo programos Lietuvoje atnaujinimu, startavo priemonės, skirtos jaunimo nedarbo mažinimui. Visą šį laikotarpį jaunimo organizacijos visais, su jaunimu susijusiais klausimais, turėjo tvirtą nuomonę ir teikė siūlymus, kaip spręsti jaunimo problemas“, − pridūrė LiJOT prezidentas.

Pasak M. Zakarkos, po perrinkimo pradėti darbai bus tęsiami, o nauji turės aiškų tikslą – stebint su jaunimo politika susijusią situaciją, veikti vieningai ir stipriai tam, kad ji nuolat gerėtų.

Prezidentas, remiantis LiJOT Įstatais: „Yra vienasmenis LiJOT valdymo organas. Prezidentu gali būti renkamas asmuo, kurio amžius jo rinkimų metu atitinka Lietuvos Respublikos teisės aktuose numatytą jauno žmogaus amžių. Prezidentą renka Asamblėja slaptu balsavimu dvejiems metams ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės. Prezidentas pradeda eiti pareigas kitą dieną po Asamblėjos, kurioje buvo išrinktas.“