Kaip teigiama Marijampolės apskrities policijos suvestinėje, pranešimas apie dingusią mergaitę registruotas antradienį, apie 11 val. Į pareigūnus kreipėsi vaikų globos namų darbuotoja.

Galiausiai mergaitė rasta geležinkelio stotyje, su ja buvo ir jos mama. Pradėtas tyrimas pagal baudžiamojo kodekso straipsnį dėl vaiko pagrobimo, kuris nurodo, kad taip pasielgęs giminaitis baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Mergaitės mama sulaikyta

Kaip DELFI pasakojo vaikų globos namų, kurių pavadinimo negalime minėti paisydami nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo informacijos poveikio įstatymo, vadovė, mergaitės mama šiuo metu sulaikyta.

„Daug ko pasakoti negaliu, tačiau atvažiavo mama ir išsivedė mergaitę niekam nieko nesakiusi. Neaišku, kokie buvo jos planai, tai tik apklausa parodys. Gal tik pasimatyti norėjo, gal išsivežti“, – svarstė moteris.

Jos teigimu, mergaitė vaikų globos namuose gyvena jau pusmetį. Laikinai apribotos tik jos mamos globos teisės, paauglė turi ir tėtį, jau pilnametę seserį.

Iki tol ji augo mieste, nuo globos namų nutolusiame maždaug 70 kilometrų.

Su šeima dirbama

„Antrą kartą taip nutinka, mes jau kaip ir saugojome tą mergaitę, įtarėme, kad ją gali būti norėta išsivežti. Tačiau ji laikinai globojama, taip paskirta, todėl ji turi būti čia, nors natūralu, kad mama, kokia ji bebūtų, traukia, mergaitė gal taip pat norėtų būti su mama“, – mintimis dalijosi globos namų atstovė.

Jos teigimu, su paaugle bendrauja ir mama, ir jos tėtis, ir sesuo. Su šia šeima šiuo metu dirbama.

„Mūsų tikslas yra, kad vaikai grįžtų į šeimą, tik prieš tai reikia dar su kai kuriomis jų padirbti“, – aiškino moteris.

Tačiau ji nenorėjo detalizuoti, kokių problemų mergaitės mama turi. Nekomentavo ji ir ar greitu metu jai galėjo būti atnaujintos globos teisės.

Mergaitė nebuvo problematiška

Globos namų atstovė aiškino su pačia mergaite dar nekalbėjusi, nes antradienį bendrauti su darbuotojais ji atsisakė.

„Ji nėra problematiška, niekada nebandė pati pabėgti. Na, paaugliai yra paaugliai, jie turi savo visokių subtilybių, bet mes tikrai nieko blogo nepastebėjome“, – sakė pašnekovė.

Jos teigimu, praėjusį kartą mergaitė taip pat buvo pagrobta panašiomis aplinkybėmis – mama nieko darbuotojoms nesakė, atvažiuodavo ir su dukra išvažiuodavo.

„Mama tame nemato nieko blogo“, – aiškino ji.