Dažais dar kvepiantis pastatas laukia naujų šeimininkų. Įrengti patogūs miegamieji, poilsiui ir laisvalaikiui skirti kambariai. Nauji baldai ir buitinė technika, kita įranga. Pirmųjų 5 emocijų ir elgesio sutrikimų turinčių vaikų laukiama kitą savaitę. Spalio pabaigoje čia apsigyvens dar 5, o kitais metais 10 specialių poreikių turinčių vaikų.

„Kiekvienam vaikui bus sudaromas individualus pagalbos planas. Tada bus sudėliojama schema pagal kurią vaikas bus ugdomas“, – sakė Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro Žeimenos skyriaus vedėja Asta Kaluževičienė.

Centre bus ne daugiau kaip 20, besimokančių 5-oje klasėje ir vyresnių vaikų. Mergaitės ir berniukai gyvens šeimynos principu – po vieną ar du kambariuose. Juos prižiūrės mažiausiai trys darbuotojai.

„Šitas projektas yra pirmas respublikoje ir vaikai čia pateks iš visos Lietuvos, žinoma, jų nedaug, bet bus parenkami pagal tam tikrą sveikatos lygį, psichiatrai žiūrės, gydytojai pasižiūrės ir čia jie praleis du metus“, – sakė Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro direktorius Ričardas Šeštokas.

Naujasis centras įkurtas šalia Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro, jis veiks kaip šio centro padalinys.

Lietuvoje planuojama pastatyti keletą tokių centrų, skirtų vaikams su įvairiais sutrikimais. Atskiras centras būtų skirtas paaugliams su autizmo sindromu.