„Netrukus mokinių registre teks spausdinti pagrindinio mokslo baigimo pažymėjimus 10 klasių mokiniams ir brandos atestatus 12 klasių mokiniams. Metinius mokinių pažymius į mokinių registrą turime surašyti senoviniu rankiniu būdu“, – stebėjosi jis.

Mokytojo teigimu, iš Nacionalinio egzaminų centro (NEC) egzaminų pažymiai mokinių registrą pasiekia be problemų, tačiau su „Tamo“ dienyno administracija susikalbėti nepavyksta.

„Tamo“ tik atsirašinėja, o problema lieka“, – tikino E. Klimas.

Jis aiškino negalintis suprasti, kaip tris ketvirtadalius Lietuvos mokyklų aptarnaujančio ir už tai pinigus imančio el. dienyno administracija negali išspręsti elementarios problemos.

Poreikio nematė, tačiau turi planų dėl atnaujinimo

Savo ruožtu „Tamo“ grupės Rinkodaros vadovė Inga Romanovskienė DELFI sakė, kad pagal anksčiau sudarytas sutartis su mokyklomis, tokia funkcija, kaip automatizuota sąsaja su centralizuota Mokinių registro sistema, nebuvo numatyta.

„Sąlygos dėl galimybės importuoti duomenis iš mokinių registro nebuvo numatytos ir skelbiamuose viešųjų pirkimų konkursuose“, – pabrėžė ji.

Tačiau, anot I. Romanovskienės, jau imtasi iniciatyvos sukurti tokią sąsają UAB „Tavo mokykla“ pastangomis bei lėšomis.

„Nuo 2016 metų rugpjūčio 20 dienos mokyklos galės naudotis „Tamo“ sistemos moduliu „Mokinių registras“. Šis funkcionalumas palengvins mokyklų darbuotojų darbą su centralizuota mokinių registro sistema. „Tamo“ dienynas, vienintelis iš visų dienynų, turės galimybę importuoti mokinių duomenis iš registro, importuoti pažymėjimų duomenis į mokinių registrą bei atlikti reikiamų duomenų apie mokinį perdavimą į mokinių registrą ne rankiniu, bet automatiniu būdu“, – informavo ji.

Stengsis įdiegti kuo greičiau

„Tamo“ grupės atstovės teigimu, apie naują funkcionalumą mokyklų vadovai buvo informuoti š.m. vasario mėn. Tarp jų – ir besikreipiančio mokytojo mokyklos administracija.

„Tamo“ dienyno atstovai palaiko ryšį su šiuo mokytoju, atsakė į visas jo užklausas. Suprantame į redakciją besikreipiančio mokytojo norą palengvinti mokytojo darbą ir gerinti darbo įrankius“, – aiškino I. Romanovskienė.

Pasak jos, ir kitų mokyklų administracijų atstovai tokią „Tamo“ dienyno iniciatyvą laiko sveikintina, tad stengiamasi naują funkciją įdiegti kuo greičiau.

Dėl problemų kreipiasi ne pirmą kartą

DELFI primena, kad skundų dėl „Tamo“ veiklos buvo sulaukta ir dar gegužės pabaigoje. Tuomet švietimo bendruomenės atstovai aiškino, kad naudotis šiuo el. dienynu buvo praktiškai neįmanoma dėl pernelyg didelės sistemos apkrovos. Tąkart „Tamo“ atstovai pripažino, kad problemų iš tiesų yra, tačiau patikino dedantys visas pastangas jas kuo greičiau išspręsti.

Iki tol nemokamai savo paslaugas siūlydavę „Tamo“ dienyno atstovai vasario pabaigoje jo mobiliąją programėlę nusprendė apmokestinti. Tuomet šis sprendimas buvo grindžiamas tuo, kad vartotojams bus siūlomas specialus planas – galimybė naudotis patobulinta programėle, nematyti reklamų ir gauti VIP aptarnavimą. Naujas paketas šeimai buvo siūlomas už 1,5 euro per mėnesį.

Viešai „Tamo“ tinklalapyje skelbiamais duomenimis, šį dienyną naudoja 75 proc. Lietuvos mokyklų, 32 tūkst. (iš 36 tūkst.) mokytojų. Iš viso jis vienija 320 tūkst. vaikų ir 250 tūkst. tėvų bendruomenę.