Vilniaus miesto savivaldybės atstovų teigimu, kol kas net 29 proc. sutarčių nėra pasirašyta, nors tam padaryti liko tik dvi dienos.

Pasirašyti sutartis tėvai buvo raginami ir el. paštu, ir trumposiomis žinutėmis.

Buvo informuojama, kad jei šiuo metu tėvai yra išvykę, atostogauja ar sutarčių pasirašyti negali dėl savo ar vaiko sveikatos problemų, darželius vis tiek turi informuoti dėl savo sprendimo bent telefonu.

Patvirtinta tvarka leidžia dėl pateisinamų priežasčių negalintiems atvykti į darželius ir patvirtinti lankymo apie tai pranešti darželiams elektroniniu paštu ar registruotu laišku ir informuoti apie dokumentų pateikimo datą

Vietas gaus kiti

„Šiemet į sostinės darželius buvo pakviesta daugiau nei 6,5 tūkst. mažųjų vilniečių. Tačiau iki šiol didelė dalis tėvelių dar neatvyko pasirašyti sutarčių ir sutvarkyti kitų formalumų, kuriuos numato registracijos į vaikų darželius tvarka. Labai norėtume paraginti visus, kurie iš tikrųjų ketina vesti savo vaikučius į savivaldybės darželius, būti aktyviems ir apsilankyti darželiuose dar iki rugpjūčio 1 d. Patiems tėvams bus daug ramiau viską atlikus laiku. Po rugpjūčio 1 d. savivaldybė fiksuos, kiek laisvų vietų lieka, tėvams nepasirašius sutarčių, į kurias galės priimti šiuo metu eilėje laukiančius vaikus,“ – sakė vicemeras Valdas Benkunskas.

Sostinės savivaldybė primena, kad sutarčių nepasirašius iki rugpjūčio 1 d., ar nepranešus apie svarbias neatvykimo priežastis, vaikas netenka vietos darželyje. Tokių tėvų vaikai iš išbraukiami iš sąrašų ir į jų vietas keliami kiti vaikai, laukiantys eilėse.

Pasirodo, kasmet apie 10 proc. tėvų nesudaro sutarčių laiku, arba atsisako gautos vietos darželyje.

Bus įrengti nauji darželiai

Norintys patvirtinti, kad jų vaikai tikrai lankys darželį, turi pateikti prašomus dokumentus: vaiko gimimo liudijimo kopiją, reikiamas gydytojų pažymas ir dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė.

Sutartį su darželiu gali sudaryti tik tėvai arba vaiko globėjai, kuriems globos teisė nustatyta teisės aktų numatyta tvarka.

„Siekiant mažinti vietų trūkumą planuojami savivaldybės darželiai ir intensyviai dirbama pritraukiant privačias iniciatyvas. Planuojama įrengti du savivaldybės „Ąžuolo“ (Žirmūnuose) ir „Gluosnio“ (Justiniškėse) darželius po 220 vietų. Taip pat bus įrengtas 200 vietų darželis Vitebsko g. 23. Remontuojamas darželio „Kodėlčiuko“ skyrius, jau rudenį galės priimti apie 120 vaikų. Savivaldybė lengvatinėmis sąlygomis nuomoja patalpas investuotojams, kurie steigs darželius ir patvirtinta 100 eurų kompensacija lankantiems privačius darželius, kuri įsigalios nuo š. m. rugsėjo 1 d. Bus kviečiami partneriai žemės sklypuose kartu su savivaldybe steigti viešąsias įstaigas, kurios teiks ikimokyklinį ugdymą“, – informavo savivaldybės atstovai.

Šiai dienai darželius yra gavę apie 6 700 vaikų.