„Kadangi tų vaikučių tikrai yra labai daug ir juos padėti kažkur reikės, o tų globėjų bent jau mūsų rajone (Anykščių – red.) atsiranda tik vienas kitas, tai tikrai bus sudėtinga. Žmonės bijo didelės atsakomybės, tiesiog kratosi“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo S. Tubienė.

Pasak jos, su globojamais vaikais reikia labai daug dirbti:

„Reikia įstatyti į vėžes ir paaiškinti, kas yra gerai, kas yra negerai, nes jie to nebeatskiria. Jiems atrodo, toks gyvenimas yra normalu – čia yra labai sunku. (...) Taip pat tas visuomenės požiūris, kad vaikai imami dėl pinigų yra senas, bet amžinas“, - sakė S. Tubienė.

Jos teigimu, pinigų vaiko išlaikymui, jo reikmėms užtektų, bet, turint omenyje, kad tai yra ir darbas, jis tikrai yra prastai apmokamas:

„Mums tų pinigėlių kaip ir užtenka – vaiko reikmėms, išlaikymui – bet atlyginimas iš tikrųjų nėra didelis, kadangi mūsų darbas yra 24 valandas per parą ir gauname iki 1400 litų, o dirbame ištisą parą ir atostogų neturime“, - sakė ji.

S. Tubienė pažymėjo, kad ji, kaip šeimynos mama, negali dirbti kito darbo:

„Vyras gal ir galėtų, bet aš kito darbo tikrai negaliu, nes nuo ryto iki vakaro kartu su vaikais, viską darom kartu“, - kalbėjo ji.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.