„Vasarą mano vaikas tris mėnesius nelankė darželio. Tačiau už tą laiką gavau 150 litų sąskaitą – po 50 litų už mėnesį, – stebėjosi vilnietė Ligita Juknevičiūtė. – Kaip galima reikalauti mokesčio už paslaugas, kurios nebuvo suteiktos?“

Jai ir kitiems nepatenkintiems tėvams vaikų darželio direktorė aiškino, kad šios lėšos, vadinamos ugdymo mokesčiu, bus skirtos ugdymo reikmėms ir darbuotojų atlyginimams.

„Mokestis ugdymo reikmėms anksčiau buvo 50 centų už dieną. Dabar netikėtai sužinojau, kad jis jau siekia net 2,5 lito“, – sakė L. Juknevičiūtė.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, be šio mokesčio, tėvai kas mėnesį už vaikų darželį moka 180 litų. Vilniaus savivaldybės neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Daiva Želvienė teigė, kad Vilniaus savivaldybės taryba šį mokestį padidino dar kovo 31-ąją.

Pasak Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos specialistės Viktorijos Dobrynskienės, mokesčio galima reikalauti tik už tas paslaugas, kurios buvo realiai suteiktos. Jos teigimu, tėvai galėtų užginčyti savivaldybės sprendimą, kuriuo šis mokestis buvo įvestas.