Rygoje studentai iš Europos turėjo pademonstruoti, kaip gebėtų suvaldyti pasienyje tarp kelių politiškai skirtingų šalių pastatytą hidroelektrinę. Komandos turėjo parodyti, kaip projektiškai spręstų su politika ir teise susijusias tokio objekto problemas, ir kaip ateityje vystytų pasienyje esančią hidroelektrinę.

Džiaugėsi įvertinti asų

Čempionate dalyvavęs ir laimėjęs I.Bakanauskas pasakojo, kad tokio tipo konkurse dalyvavo pirmą kartą. „Patiko tai, kad konkursas nevyko įprastu pristatymų būdu. Rygoje turėjome savo projektą sužaisti, t.y. per dvi dienas atlikti ketverių metų laiko tarpo simuliaciją, kurios metu priimdavome svarbius projektui sprendimus. Tokia patirtis buvo neįprasta, bet labai praturtinanti“, - pasakojo vaikinas.

Pašnekovo teigimu, jų sukurtas projektas iš kitų išsiskyrė tuo, kad turėjo tvarią strategiją.

„Savo projekte stengėmės žiūrėti ne į 5-10 metų perspektyvą, bet kurti strategiją 30-40 metų į priekį. Manau, tai ir sužavėjo komisiją“, - teigė I.Bakanauskas. Pasak jo, kurti būtent tokią strategiją buvo sunkus, bet stiprus jų komandos spendimas. Tai ir išskyrė lietuvių komandą iš kitų šalių.

Pagrindinis projektų valdymo čempionato tikslas - ne tik skatinti studentus tapti projektų valdymo profesionalais bet ir susipažinti su projektų vadovų bendruomene, darbdaviais. Čempionatą organizavo IPMA tarptautinės asociacija „Young Crew Global“ kartu su renginio partneriu „PM Catalyst“. Čempionate dalyvavo ir Tarptautinės projektų valdymo asociacijos (IPMA) ir Vokietijos projektų valdymo asociacijos prezidentas R.Vagneris bei JAV IPMA nacionalinės asociacijos prezidentas Joelis Carboni.

ISM studentai laimėjo tarptautinį hidroelektrinių valdymo konkursą

Ne kliūtis ir gamtos katastrofos

ISM komanda į Tarptautinio projektų valdymo čempionatą finalą pateko kovo 5 dieną Vilniuje nugalėjusi Generolo Jono Žemaičio Karo akademijos, Kauno technologijos universiteto, Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Vilniaus kolegijos studentų komandas.

Finalo užduotis buvo projekto suinteresuotųjų šalių valdymo simuliacija, kurios pagrindiniai kriterijai buvo valdymo kokybė ir tvariosios plėtros iššūkiai. Studentai nagrinėjo specialų scenarijų, pagal kurį turėjo paruošti prezentaciją ir ją pristatyti komisijai ir žiūrovams. Finalinio etapo dalyviai Lietuvoje rengė projekto planą, kaip būtų galima suvaldyti didžiausią šalyje įvykusią gamtos katastrofą ir apsaugoti visuomenę.

Katastrofos suvaldymo projektų pristatymus Lietuvoje vertino iš įtakingų verslininkų ir visuomenės veikėjų sudaryta komisija. Jos nariai buvo Arvydas Avulis, verslininkas, AB ,,Hanner vadovas, valdybos pirmininkas ir pagrindinis akcininkas, Aurimas Pautienius – Želvys, Lietuvos projektų vadybos asociacijos valdybos pirmininkas, Paulius Morkvėnas – AB ,,Teo“ projektų padalinio vadovas, „Young Crew Lietuva“ įkūrėjas, Mindaugas Pravalinskas, vyresnysis ,,Nordea“ projektų vadovas, ir Karolis Mickevičius-Mėgelaitis - LPVA valdybos narys.

Komisijos teigimu, studentai nustebino savo projektų planų detalumu, apgalvota komunikacija visuomenei bei tinkamu projekto rizikų įvertinimu.

Su „PM Catalyst“ simuliacijomis kaip inovatyvia mokymosi priemone galima bus susipažinti balandžio mėnesį Vilniuje Lietuvos projektų vadybos asociacijos ir IPMA „Young Crew Lietuva“ organizuojamos projektų valdymo konferencijos „PM spring: voice of the profession“ renginiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)