„Visi atvejai buvo ambulatoriniai, nė vieno nereikėjo į ligoninę guldyti. Tik vienam vaikui darėme lašelinę, nes jis kelis kartus vėmė. Tie vaikai nebuvo iš vienos vietos, tačiau visi – Dainų šventės dalyviai“, – patvirtino I. Sapagovaitė.

Įtaria, kad apsinuodijo savo maistu

Tiesa, šių skaičių sureikšminti ji nelinkusi. Specialistės teigimu, kasmet į ligoninę atvežama iki 100 vaikų.

„Mes nemanome, kad tai masiniai apsinuodijimai, infekcijos protrūkis. Panašu, vaikai tiesiog netinkamai maitinosi, dėl to maistu ir apsinuodijo. Galbūt valgė pasenusį iš namų atsivežtą maistą, gal karšta, o šaldytuvų neturi“, – svarstė I. Sapagovaitė.

Jos teigimu, keli vaikai apsinuodijo suvalgę greitojo maisto, dar keli – išgėrę pačių pasidaryto kokteilio.

Pykinimo kaltininkas – savadarbis kokteilis

„Keliese pasidarė kažkokį kokteilį, ar pavaišino tuo kokteiliu kažką – net nelabai supratau. Tačiau, manau, gal pienas senas buvo, nes nelabai gera po to liko, ėmė vemti. Vienas atvažiavo į ligoninę, kitas ne“, – pasakojo Vaikų ligoninės atstovė.

Jos teigimu, pagrindine problema, kuri išprovokavo Dainų šventės dalyvių keliones į ligoninę, ji įvardytų pačių vaikų elgesį su maistu.

„Dėl bendrojo maitinimo problemos nėra. Kyla ji dėl to, ką jie turi savo ar ką nusiperka. Pavyzdžiui, traškučių persivalgo pertraukėlių metu. Žinote, įdomu, bet pilveliai pradeda streikuoti“, – sakė I. Sapagovaitė.

Daugiau darbo – ir traumatologams

Jos teigimu, per tris dienas jau penkiolika Dainų šventės dalyvių kreipėsi ir į traumatologus. Pirmąją dieną – 3, antrąją – 4, trečiąją – 8. Vienas vaikų į ligoninę paguldytas.

„Dėl patempimų, kojų ir rankų lūžių – įvairios priežastys. Daugiausia traumos“, – aiškino Vaikų ligoninės atstovė.

Tačiau, jos teigimu, to neišvengsi, kai pagrindiniai renginio dalyviai yra vaikai.

Skundžiasi socialiniuose tinkluose

Tuo metu socialiniuose tinkluose ėmė plisti nuotraukos, kuriose matyti, kaip šiemet maitinami Dainų šventės dalyviai.

Viena dalyvių DELFI pasakojo, kad maisto kokybė jų tikrai nedžiugina.

„Maistą mums atveža, todėl dažniausiai jis būna atšalęs. Trečiadienį jo turėjome laukti valandą laiko, jį dėliojo 4 žmonės. Kiekis taip pat labai mažas, vaikinams, jau suaugusiems žmonėms nuo tokio kiekio tikrai neįmanoma pavalgyti. Pavyzdžiui, vakar įdėjo šaukštą ryžių, įmetė kotletą, kuris neaišku, iš ko pagamintas, pusę išdžiuvusio agurko“, – pasakojo mergina.

Maža to, net ir tokio maisto kartais pritrūksta. Pavyzdžiui, vieną dieną dalis šventės dalyvių eilėje laukę vakarienės taip ir liko nevalgę – maisto neužteko.