Kauno dailės fakultetas yra VDA padalinys Kaune, teikiantis universitetinį išsilavinimą būsimiems dailininkams ir architektams. Siūlydamas keisti aukštosios mokyklos pavadinimą pripažįstant, kad Dvimiesčio dailės akademija turi Vilniaus ir Kauno fakultetus, A. Kupčinskas yra kreipęsis į Vyriausybę, Švietimo ir mokslo ministeriją bei Vilniaus savivaldybę.

„Čia grynas nesusipratimas ir valdininkų nesupratimas apie aukštosios mokyklos autonomiją, kas gali tą pavadinimą keisti ir koks tikslingumas keisti pavadinimą, kuriam daugiau nei 200 metų, jis įsitvirtinęs pasaulyje. Tai sugalvota Kauno savivaldybėje, kuri tiesiog nesupranta savo veiklos ribų ir paskui tai nukeliavo į Seimą. Tai yra anekdotas, kuris bus svarstomas Seime“, - DELFI teigė VDA rektorius prof. Adomas Butrimas.

„Jie siūlo Dvimiesčio pavadinimą, todėl mes klausiame, kodėl ne Keturmiesčio – juk turime fakultetus Kaune, Telšiuose ir Klaipėdoje. Paruošėme atsakymą, kur aiškiname, kieno tai kompetencija – VDA Senato. Senatas apie pavadinimo keitimą net negalvoja“, - piktinosi A. Butrimas.

Rektorius nemano, kad, jo žodžiais tariant anekdotui, Seime bus pritarta.

D.Teišerskytė: aš tik pateikiau svarstyti

Dalia Teišerskytė
Trečiadienį Kauno mero idėją svarstys Seimo ŠMKK. Prašymą svarstyti VDA pavadinimo keitimą pateikė komiteto narė D. Teišerskytė.

„Buvo gautas Kauno mero laiškas dėl prašymo aptarti, kad galbūt būtų galima pavadinti Dailės akademijos Kauno filialą tarsi Dvimiesčio akademija. Tai nėra joks mano pasiūlymas – tai Kauno mero laiško pateikimas svarstymui“, - sakė ligoninėje besigydanti parlamentarė D. Teišerskytė. Seimo narė tikino tetarpininkavusi, kad komitetas apsvarstytų šią galimybę.

„Mano supratimu, tai neįmanoma nei teoriškai, nei praktiškai, jei nėra Dailės akademijos institucijų sprendimo ir siūlymų. Bet esant tokiam primygtinam Seimo narės siūlymui tarpininkaujant Kauno miesto savivaldybės interesams, mes tiesiog pasvarstysime“, - kalbėjo ŠMKK pirmininkas Valentinas Stundys.

Pasak jo, apeiti Dailės akademijos savivaldos institucijas ir pakeisti pavadinimą būtų mažų mažiausiai nekorektiška. Tačiau komitetas į pasiūlymą esą turi reaguoti ir jį svarstyti.