Buvusio švietimo ir mokslo ministro sūnus Mykolas pasirinkto studijuoti studijų programą, į kurią įtraukti keturi mokslai: psichologija, politika, ekonomika ir teisė.

„Ech... Ateina ši akimirka ir viename atodūsyje telpa tiek daug: viltis, pasididžiavimas, liūdesys“, – išlydėjęs sūnų feisbuke rašė G. Steponavičius.

DELFI jis sakė, kad jausmas išlydėjus sūnų – įvairialypis. Viena vertus, jis supranta, kad sūnus – suaugęs, kitą vertus, – šiek tiek neramu.

„Kur studijuoti, jis sprendė savarankiškai. Studijų programa Amsterdame būtent ir apima tas sritis, kurios jam yra įdomiausios. Gaila, bet kol kas tokio studijų rinkinio Lietuvoje jis nerado, nors, pavyzdžiui, pakankamai artimos pasirodė tarptautinių santykių ir politikos mokslų studijos bei ISM siūloma politikos ir ekonomikos studijų kryptis. Mykolas pretendavo ne į vieną užsienio universitetą, galiausiai praėjo atranką pakankamai aukšto lygio studijoms ir jas pasirinko“, – pasakojo G. Steponavičius.

Pasak politiko, kol kas dar anksti kalbėti, ar po studijų sūnus grįš į užsienį. Bent jau šiuo metu konkrečių ateities planų jis neturi.

„Neabejoju, kad jei Lietuvoje jis matys galimybių karjeros prasme, įdomių projektų ar veiklų, sugrįš. Be to, dabar nebėra tokios didelės atskirties, įvairūs tarptautiniai projektai ir veiklos leidžia keliauti, emigruoti, grįžti. Laikas parodys“, – sakė G. Steponavičius.