„Gebėjimas kurti darbo vietas – ne tik sau pačiam, bet ir kitiems – vertingas ne tik mūsų jauniems žmonėms, bet ir labai reikalingas mūsų šalies ekonomikos augimui“, – atidarydamas tradicine tapusią tarptautinę žinių ir išsilavinimo parodą sakė premjeras.

Parodoje, kurioje bus pristatytos aukštojo mokslo galimybės Lietuvoje bei studijos užsienyje, taip pat vyks renginiai, skirti profesiniam mokymui pristatyti. „Ypač džiugu, kad šiemet ypatingas dėmesys skiriamas profesiniam mokymui, kuris renkantis profesiją vis dar neturi tokio svorio, koks jam iš tiesų priklauso. Galima pasidžiaugti, kad toks požiūris nors ir lėtai, bet užtikrintai keičiasi“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas, pabrėžęs, jog darbo rinka aiškiai rodo didelį aukštos kvalifikacijos profesinio mokymo absolventų poreikį.

Premjeras taip pat pažymėjo, jog Lietuvai siekiant tapti kūrybinės ir žinių visuomenės valstybe, ypač svarbi švietimo ir mokslo sritis, inovacijos ir jų pagrindu kuriamos technologijos.

Parodą „Mokymasis studijos karjera 2013“ organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos parodų centru „Litexpo“. Vasario 7-9 dienomis vyksiančioje parodoje dalyvaus rekordiškai daug – net 190 universitetų, kolegijų, profesinio mokymo centrų ir verslo mokyklų iš 15 pasaulio šalių. Pasak organizatorių, per tris dienas bus surengta daugiau nei 100 renginių apie karjeros planavimą, verslumo ugdymą, studijas Lietuvoje ir užsienyje, studijų kokybę, tarptautinius egzaminus, asmenybės tobulėjimą ir kitomis temomis.