Šiuolaikiškiausio mokytojo konkursą, kuris turėtų tapti tradicinis, sumanė Pedagogų švietimo ir kultūros centro direktorius Alfonsas Zvėrka. Nors konkurso finalas sutapo su Šeimos diena, iš tiesų jis buvo skirtas Lietuvos stojimui į Europos Sąjungą paminėti. „Norėjosi pažiūrėti, kiek mūsų mokytojai jau yra šiuolaikiški, europietiški“, - sakė A.Zvėrka.

Norą dalyvauti konkurse uostamiesčio mokytojai turėjo pareikšti iki balandžio 15 dienos. Pagal nuostatus savo kandidatūras pedagogai kėlė patys, tačiau buvo būtinos ir rekomendacijos.

Pretendentai į šiuolaikiškiausio mokytojo titulą penkių narių komisijai turėjo pristatyti gausybę medžiagos, bylojančios apie nuveiktus darbus. A.Zvėrka pasakojo, jog buvo kreipiamas dėmesys į mokytojo patirties sklaidą; dalyvavimą projektinėje veikloje; informacinių technologijų panaudojimą ugdyme; užsienio kalbų mokėjimą; mokytojo visuomeniškumą ir pilietiškumą.

Konkurse dalyvavo visų uostamiesčio pedagoginių - profesinių, ikimokyklinių, vidurinių, pagrindinių, gimnazijų, papildomo ugdymo - įstaigų mokytojai. Finaliniame renginyje, kuris vyko jaukioje „Pramogų banko“ senojoje salėje, mokytojai ne tik atsakinėjo į vakaro vedėjo A.Zvėrkos pateikiamus klausimus, bet ir grojo bei dainavo.

Šiuolaikiškiausia mokytoja tapusi S.Alenskienė „Klaipėdai“ sakė, jog nesitikėjo tokio aukšto įvertinimo, į dalyvavimą konkurse žvelgė kaip į pramogą. Geografijos mokytoja mano, jog šį titulą pelnė dėl ypatingo reiklumo sau, atsidavimo darbui. „Visada džiaugiuosi, kai man sako: „Laba diena, mokytoja“. Per visą mokytojavimo laiką nė kartą nepasigailėjau, pasirinkusi šį kelią, nors ne visada jis būna lengvas“, - sakė S.Alenskienė.