„Neaiškiajame pasaulyje tik idealai gali padėti nepasiklysti,” – šiais žodžiais savo pranešimą tema „Konfliktas tarp asmens saviaktualizacijos ir bendruomenės (kaimynystės, visuomenės, tautos) poreikių. Ar išlikę mumyse idealai?“ baigė Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas prof. habil. dr. Egidijus Aleksandravičius. Lietuvos skautijos vadovus visą savaitgalį lydėjo istoriko mintys apie savanorystę, bendruomeniškumą ir idealų siekimą, jos buvo akcentuojamos svarstant įvairius su organizacijos ateitimi susijusius klausimus.

Suvažiavime pradėtas 2005–2010 metų Lietuvos skautijos strategijos vertinimas, pristatyti organizacijos įvaizdžio kūrimo darbai, diskutuota apie skautiškų etikos normų reikšmę šiais laikais, aptarta aktyvaus suaugusiųjų žmonių dalyvavimo skautiškoje veikloje svarba.

Skautų vadovais savanoriškai dirbama nuo 18 metų; tai yra iššūkis suaugusiems, siekiantiems prisidėti prie Lietuvos skautijos misijos – aktyvių ir pilnaverčių visuomenės narių ugdymo.

Lietuvos skautija - didžiausia skautus vienijanti organizacija

Lietuvos skautija yra didžiausia skautus vienijanti organizacija Lietuvoje. Joje veikia per 2500 skautų visose Lietuvos apskrityse. Lietuvos skautija yra nepolitinė, ne pelno siekianti, savanoriška jaunimo organizacija. Organizacijos pagrindinis siekis – ugdyti jaunus žmones, siekiant jų, kaip individų, atsakingų piliečių, ir jų, kaip vietinės, nacionalinės ir tarptautinės bendruomenės narių, pilno fizinio, intelektinio, socialinio ir dvasinio potencialo išraiškos.

Lietuvos skautija yra pripažinta Pasaulinės skautų judėjimo organizacijos (WOSM) narė. Pasaulyje yra daugiau nei 28 milijonai skautų ir skaučių, jaunimo ir suaugusiųjų,160 šalių ir vietovių. Per visą skautijos istoriją judėjimui priklausė per 580 milijonų žmonių. Tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.