Pirmąsias vietas savo grupėse iškovojo trečiokas Nerijus Laužadis iš Rokiškio „Rovumos“ gimnazijos, ketvirtokė Margarita Buchovskaja iš Vilniaus Aleksandro Puškino vidurinės mokyklos, aštuntokai Gintarė Vaičaitytė iš Šakių rajono Gelgaudiškio vidurinės mokyklos ir Ernestas Blaževič iš Vilniaus Gabijos gimnazijos. Tarp suaugusiųjų geriausiai pasirodė Kauno Levo Karsavino pagrindinės mokyklos mokytoja Birutė Narijauskaitė.

Eugenijus Ostapenko, dainininkas Andre Zappa su grupe, Agnieszka Dobrovolska ir grupė „Toxica“ drąsiai priėmė devyniolikos vaikų mestą iššūkį ir susirungė su jais mintino skaičiavimo rungtyje. Žinoma, geriausiai skaičiuojančių vaikų jiems įveikti nepavyko – pirmąsias vietas iškovojo 3-5 klasių mokiniai.

Iš žvaigždžių geriausius rezultatus parodė Andre ir jo grupės nariai. Neblogai sekėsi ir Agnieszkai, ir Arūnei bei Margaritai iš grupės „Toxica“, o Eugenijus Ostapenko šioje rungtyje užėmė paskutinę vietą.

Po proto treniruočių visi atsipūtė klausydamiesi nuotaikingų Andre dainų.

Prizines vietas užėmę „Matmintinio“ dalyviai gegužės 10 d. keliaus į Birštoną, kur vyks tarptautinis konkurso finalas. Jame susirungs geriausi skaičiuotojai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Slovėnijos.

Ketvirtus metus Lietuvoje vykusiame „Matmintinyje“ dalyvavo atstovai iš 320 mokyklų. Aktyviausiai konkurse reiškėsi mažiausieji matematikai – 1-6 klasių mokiniai. Kiek pasyviau jame dalyvavo vyresnieji moksleiviai. Mažiausiai skaičiuotojų buvo suaugusiųjų grupėje, visgi konkurso organizatoriai džiaugiasi, kad jų buvo net 200.

„Matmintinis“ į Lietuvą atkeliavo iš Estijos, kurioje šis mintino skaičiavimo žaidimas vyksta jau septintus metus. Pagrindinė internete vykstančio konkurso taisyklė – negalima naudotis jokiomis skaičiavimo priemonėmis, išskyrus savo galvą. Tačiau sukčiauti dalyviams nenaudinga – šiek tiek pasitreniravus atsakymą surinkti užtrunka trumpiau, negu suspaudyti skaičiavimo mašinėlės klavišus.