"Per ilgus savo darbo metus pirmą kartą pamačiau, kai kartu su pilstomu alumi prekiaujama mokyklinėmis prekėmis", - LŽ tikino Panevėžio apskrities Maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto priežiūros skyriaus vedėja, gydytoja Violeta Krivickienė.

Ji pabrėžė, kad suderinus alkoholinių gėrimų ir kanceliarinių prekių prekybą, be abejonės, buvo nusižengta higienos normoms. Tačiau svarbiau, kad prekybininkai visiškai pamynė etiką.

Vis dėlto prekybininkų noras pelnytis bet kokia kaina stebina toli gražu ne visus. Tai, kad Stasė ir Vytautas Rumčikai buvusioje miestelio vaistinėje įkūrę kavinę-barą "Vilaista", čia prekiauja ir vaikams skirtomis prekėmis, Naujamiesčio seniūnas Antanas Katinas LŽ teigė žinojęs ne vienus metus.

"Naujamiestyje turime europietiškiausiu žmogumi išrinktą kunigą, vidurinę mokyklą su daugybe mokytojų, kultūros galeriją, o leidžiame, kad mūsų vaikai kone nuo kūdikystės būtų pratinami lankytis alaus bare", - LŽ piktinosi Panevėžio rajono tarybos narys Audrius Daukša. Būtent jis iškėlė klausimą, ar tokie dalykai gali būti toleruojami.

"Apie šią situaciją pranešiau Maisto ir veterinarijos tarnybai. Esu pasirengęs kovoti su tautos girdytojų cinizmu", - teigė A.Daukša.

"Vilaistos" savininkė S.Rumčikienė neslėpė, kad alaus bare pardavinėjant kanceliarines prekes siekiama pritraukti kuo daugiau pirkėjų. Moteris tikino, kad jos surengta mokyklinių prekių mugė eina į pabaigą, beliko vos keletas sąsiuvinių, rašiklių ir kitokių prekių, kurias būtina išparduoti. Verslininkė guodėsi, esą daugeliui reikalingą jos verslą žlugdo politikai ir higienos specialistai.