Darželiams platinamoje medžiagoje pateikta informacija bus skirta tiek vaikams, tiek jų tėveliams. Mažieji joje ras įvairių lankstinių, dėlionių, spalvinimo trafaretų ir kitų praktinių užduočių. Vaikučių ugdytojai supažindins vaikus su naktiniais žvėreliais bei kaip elgtis, norint jiems nepakenkti, o taip pat organizuos šikšnosparniams skirtą šventę.

Projektą vykdančio speleologų klubo „Aenigma“ pirmininkas Aidas Gudaitis tikisi, kad pedagogų, mokslininkų ir požeminių erdvių tyrinėtojų bendras darbas bus sėkmingas.

„Tyrinėdami urvus ir požemius dažnai randame negyvų šiknosparnių. Juos paprastai naikina ten besilankantys žmonės. Mūsų tikslas yra paaiškinti vaikams, kad šie skraidantys žvėreliai yra visiškai nepavojingi ir juos būtina saugoti“,- sako speleologas, pats nuo mažens tyrinėjantis šiuos paslaptingus požemių gyventojus.

Mokomojoje programoje dalyvaujančio vaikų darželio „Užupiukas“ direktorė Violeta Kairevičienė patenkinta jos vadovaujamoje ugdymo įstaigoje vykdoma švietėjiška veikla.

„Mes džiaugiamės galėdami prisidėti prie programos įgyvendinimo. Jau dabar matyti šio darbo rezultatai. Vaikučių tėveliai pasakoja, jog grįžę namo mažieji juos moko, ką reikia daryti aptikus miegantį šikšnosparniuką bei aiškina, kad jie yra „geri ir negeria kraujo“. Projekto nauda neabejotina. Dabar svarbu, kad ji pasklistų kiek galima plačiau“, - džiaugėsi direktorė.

Šiuo metu iš Lietuvoje žinomų 15 šikšnosparnių rūšių net 11 yra įtrauktos į Lietuvos Raudonąją knygą. Dauguma iš jų nyksta dėl žmonių kaltės – žiemojimo vietų (požemių, rūsių, fortų) trikdymo žiemos metu. Vilniuje yra žinomos kelios didelės šikšnosparnių žiemavietės. Visos jos paskelbtos saugomomis teritorijomis.