„Kiek domėjausi, jau skambino iš Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijų. Tie, kurie Vilniuje, pasirašys šiandien, rytoj ar kitomis dienomis. Tikimės, kad parašų rinkimas bus pabaigtas sausio 13-tą dieną“, - DELFI sakė A. Butkevičius.

Sausio 13-ąją Vilniuje vyks Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginiai, į juos turėtų susirinkti dauguma parlamentarų. Šiuo metu Seimo sesija nevyksta.

A. Butkevičius įsitikinęs, kad reikiamus 47 parašus surinkti pavyks. Pagal Seimo statutą, neeilines sesijas šaukia Seimo pirmininkas ne mažiau kaip 47 Seimo narių siūlymu.

DELFI primena, kad kuo skubiau ištaisyti Mokslo ir studijų įstatyme padarytus antikonstitucinius sprendimus nurodė Konstitucinis Teismas (KT). Opozicija tai siūlo daryti sausio 16-20 dienomis rengiant neeilinę Seimo sesiją.

Kad po KT sprendimo gali prireikti neeilinės Seimo sesijos, pirmoji prabilo prezidentės patarėja Virginija Būdienė. Seimo pirmininkė Irena Degutienė tuomet pareiškė nematanti būtinybės parlamentarams rinktis į neeilinę sesiją.